2009-07-21 Internationale afstandsmarsen Nijmegen

De 93ste Internationale Vierdaagse afstandsmarsen te Nijmegen.

 

Dit jaar was de limiet voor het aantal deelnemers fors overschreden! Nadat ik vernomen had, dat ik ingeloot was begon mijn voorbereidingen vanaf april 2009. Het was duidelijk kortdag dus zoveel mogelijk individueel oefenen met een eigen route van 25km. De tijd vloog voorbij en ik wilde zekerheid hebben, dus probeerde ik in Breda al zo’n afstand in vier dagen klaar te spelen. Gelukkig hielp mijn leeftijd mee zodat ik de 30km per dag hoefde waar te maken.

Omdat dit voor mij de eerste keer is zat ik vol met vragen. Vanaf de zondag vertrok ik naar Heelsum om daar bij kennissen te blijven overnachten en tevens op zoek te gaan naar de aanmeldingsbalie. Eenmaal in Nijmegen kwam ik een clubgenote tegen die mij precies wees waar ik moest zijn. Uiteindelijk bleek dat heel die wandelweek flink gefeest werd waardoor mensen die niet gingen wandelen een prima uitgaansmoment hadden.

Ik sliep bij kamergenoten op een school die allemaal voor het eerst de Nijmeegse Vierdagen gingen meemaken. Er werden gauw plannen gemaakt om niet te vroeg bij de start te zijn zodat we snel door konden lopen. Als groep vertrekken is leuk maar om als groep de finish te behalen was zeer moeilijk. Weer werden er nieuwe plannen gemaakt om na iedere anderhalf uur wandelen een pauze te nemen en te kijken of iedereen nog aanwezig is. Anders gingen ze bellen en op elkaar wachten. Dit functioneerde prima en de tweede dag kwamen wij als groep bij de finish aan. De eerste dag was nu de zwaarste omdat daarin de ervaringen opgedaan moesten worden om van alles op te vangen. De derde dag verraste ons met zo’n drie en een half uur regen. Alles bij elkaar gingen die vier dagen met plezier voorbij waarop de ontvangst op de vierde dag bijzonder leuk was. Ik kijk met plezier terug op deze belevenis en uiteindelijk was dit wandelen met een stuk vakantiebelevenis.

Huub Lourens