2009-07-21 Vierdaagse verslag van de Globetrotters

Vierdaagseverslag van de Globetrotters

 

Hallo wandelaars, ik heb weer een Vierdaagseverslag. Al op zaterdag 18 juli zijn Kees en ik richting Nijmegen vertrokken. Ons tijdelijk woonadres was in hotel Haarhuis in Arnhem. Zondagmorgen gingen Kees en ik naar de oecumenische Vierdaagseviering in de St. Stefanskerk. Hier was het druk. ’s Middags gingen wij alvast de startkaarten ophalen bij de Wedren. Daarna nog wat rondkijken in de stad. Het weer was zeer wisselvallig. Net als vorig jaar lopen wij deze Vierdaagse met de Ronnie Tober Foundation (RTF, als je er meer over wilt weten, bekijk dan hun website: www.ronnietoberfoundation.nl). Ronnie Tober liep dit jaar zelf voor de vierde keer mee. ’s Avonds deden wij met de hele groep mee aan de vlaggenparade. Daar kwamen wij ook onze vrienden van het 50-jarige Hart van Brabant tegen. Na middernacht kwamen we weer aan in ons hotel. Dit was een hele mooie dag. Maandag hadden we een rustige dag. Rond 11 uur met de trein naar Nijmegen. ’s Middags gingen Kees en ik traditiegetrouw naar de Gouden Kruisdragers en daarna even langs bij de KRO, waarvan wij ook de verzorgingsposten aandoen. ’s Avonds op tijd eten en slapen, want morgenvroeg gaat al om 3.30 uur de wekker.

Dinsdag 21 juli – De dag van Elst

Kees en ik gingen met het hele stel van Arnhem naar Nijmegen met de trein van half vijf. Kort na vijven liepen we op de Wedren. Kees had de vroege start en ik had de late start. Samen vertrokken we om 6.15 uur. Het was een mooie happening: op dat vroege tijdstip stonden al veel mensen langs de weg want het beloofde goed weer te worden. We gingen richting Lent en Bemmel en Elst en een stukje richting Arnhem. Na een paar stops gingen we even zitten bij café restaurant “De Klomp”, waar onze jongen van de RTF ook waren met hun vrouwen. Ik was in de gelegenheid om even met de pet rond te gaan en we haalden een mooi bedrag op – waarvoor dank namens de stichting. Via Valburg en de dijk kwamen we terug in het centrum van Nijmegen. Rond 16.00 uur waren we binnen en dronken een welverdiend pilsje bij de KRO-post. Toen we vervolgens naar het station liepen, zagen we nog mensen over de dijk lopen. Het was een mooie dag met goed en warm weer.

Woensdag 22 juni – De dag van Wijchen

Ook vanmorgen ging de wekker weer om 3.30 uur af en gingen we na het ontbijt snel richting Nijmegen. We gingen om 6.20 uur van start. Meteen op weg naar Wijchen, met onderweg een aantal stops. Bij OLAT even een korte stop gehouden. Toen gingen we verder richting Beuningen en Weurt. Het weer was beter dan verwacht, het bleef droog. We gingen even langs de rustposten van de RTF, De Sprong en de KRO. Rond half vier liepen we richting Nijmegen, de Kanaalstraat. Het was Roze Woensdag. Ronnie Tober heeft de eerste Roze Ster in ontvangst genomen uit handen van de burgemeester van Nijmegen, Thom de Graaf. Om kwart over vier waren we bij de Wedren. Vandaag werden Kees en ik onthaald door Ronnie Tober en SBS6, mooi was dat.

Donderdag 23 juli – De dag van Groesbeek

We waren weer heel vroeg uit de veren. Om 6.15 uur gingen we van start, in de richting van Malden, Mook en Middelaar. Het regende langdurig, maar toch was het goed wandelweer. We kwamen over de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek, waar het toch altijd mooi lopen is. We hadden daar om half negen onze eerste RTF-rust bij de stichting Dichterbij in Malden. Daarna nog drie stops gehad, bij De Sprong en OLAT en de KRO. We hebben vandaag weer genoten en kwamen toch nog droog binnen. Rond 16.00 uur liepen we naar de Wedren om uit te scannen, daarna via de KRO om een heerlijk pilsje te drinken en toen met de trein weer richting Arnhem.

Vrijdag 24 juli – De dag van Cuijk

Vandaag alweer de vierde en laatste etappe van de Vierdaagse. ’s Morgens mochten we een uurtje vroeger van start, we vertrokken al om 5.20 uur. Eerst door Hatert, waar Kees al heel lang een leuk koffieadresje heeft: een gezin dat hier altijd klaar staat met koffie en een verse wafel voor 1 euro. Later hadden we nog een koffiestop bij De Sprong. Kees nam daar een bakkie koffie, ik nam water. Dan richting Overasselt, waar de RTF ons stond op te wachten. Over de dijk ging het verder. In Linden maakten we toch even een pitstop om te zien wat het dorp nu weer als thema gemaakt had. De crisis was mooi uitgebeeld! Toen weer door richting Beers. We hielden een korte stop bij De Sprong en in Cuijk. Bij de RTF kregen we heerlijke aardbeiensoep, lekker fris. Dan richting Mook en malden, en de laatste 15 km terug naar Nijmegen. Wij hadden gehoopt rond half drie bij restaurant De Heeren van Sint Anna te zijn, in verband met de tv uitzending van SBS6. Maar dat lukte ons toch echt niet. Wij belden Corné en Miranda dat we pas rond vier uur zouden aankomen bij het restaurant, en dat lukte wel. Tegen 16.50 uur gingen we ons afmelden. Met Corné en Miranda gingen we toen naar café Faber waar heel onze ploeg bij elkaar zat. Heel leuk.Onze dank voor deze mooie dagen gaan uit naar de Stichting De Vierdaagse, OLAT, de RTF, De Sprong, hotel Haarhuis en ook het publiek. En speciale dank voor Kees Mol, die mij heel goed begeleid heeft, zodat ik niet gevallen ben over scheve stoeptegels en andere obstakels.

Groetjes van de Globetrotters Inge en Kees Mol – van Egmond