2009-08-15 wandelen in Barendrecht

Wandelen met WIEGO in Barendrecht

Op 15 augustus 2009 ging WIEGO met de bus naar Barendrecht, om daar met 26 wandelaars deel te nemen aan de Zomerzwerftocht. Om 10.00 uur vertrokken de 25 km-wandelaars van WIEGO vanaf Sportpark “De Bongerd”. Na de start ging het over een voetpad en enkele fietspaden richting Ridderkerk. Na het gebouw van Waterschap Hollandse Delta ging het rechtsaf over een voetpad een park in. Aan het einde van het pad wandelde we over een breed graspad naar de Rijksstraatweg. Daarna kwamen we op de Noldijk en voorbij restaurant “Wevershoeve”. Hier ging de route linksaf om vervolgens via voetpaden door een park weer uit te komen op de Noldijk. Via de Achterzeedijk en Zwingeldam wandelde we verder richting Barendrecht. Via de Ziedewijdseland ging het nu naar een voetpad langs de Oude Maas en over en langs een smalspoorbaantje, met ook nog een stationnetje, richting Smitshoek. In een bocht naar rechts op het voetpad, moesten we afdalen naar een graspad langs de Oude Maas, maar hier ging het voor enkele fout en volgde men het voetpad. Gelukkig was er een wandelaar die bekend was in de omgeving en zo kwamen we via een grote omweg, toch nog aan bij de rust op Koedood nr. 6a.

Na de rust wandelde we verder over de Koedood en bij huisnummer 27 ging het linksaf over een bijna rechte asfaltweg, welke we 1550 meter volgde. Bij de eerste viersprong gingen we linksaf naar de Oude Maas. Daar ging het weer linksaf naar de Carnisse Grienden, waar de route over een schelpenpad langs de Oude Maas en over een lange smalle vlonder en enkele bruggetjes terugging naar de Koedood, om weer te rusten op nr. 6a.

Na deze tweede rust volgde we de Koedood verder om bij het eerste asfaltpad linksaf te gaan en over een gegolfde brug, weer in de bebouwde kom te komen. Via Spieringwater en Kuilkant wandelde wen nu naar een bruggetje, waar we linksaf gingen. Aan het einde van dit pad ging de route rechtsaf door een tunneltje naar een rotonde, waar we over het gras langs de weg moesten lopen. Na een klaphekje aan de linkerkant gingen we nu over een geluidswal en via een tunneltje naar de Voordijk. We bleven rechtdoor gaan en via de Dorpsstraat en de Rijnstraat, gingen we naar de Lekstraat en de IJsselstraat. Hier staken we aan het einde van de weg de straat over en waren we weer terug in het sportpark “De Bongerd”. 

Bij terugkomst was iedereen het er over eens, dat het weer een prachtige tocht was en aangezien het schitterend weer was, ging iedereen tevreden naar huis.

Jef Maanders