2009-11-20 sint nicolaas wandeltocht

50e Sint Nicolaas-wandeltocht in Dordrecht

 

Op 20 november 2009 vertrok wandelclub WIEGO met 39 wandelaars naar Dordrecht, om daar deel te gaan nemen aan de 50e Sint Nicolaas-wandeltocht.

Bij vertrek uit Breda was de zon al volop aan het schijnen en dit bleef verder de gehele dag zo. Bij vertrek was men al op de hoogte van een file op de A16, maar men wist niet aan welke kant. Gelukkig voor de wandelaars was dat in de richting van Breda en daar stond dan ook een kilometers lange file.

We arriveerden in Dordrecht en konden al om kwart voor tien vertrekken. De wandeling ging bijna geheel langs de A16, met soms een stukje van de A16 weg en dit bleef zo tot de rust in de kantine van K.C. Dordrecht. Na de rust ging het door het Rustenburg park naar de woonwijken Almstein en Weerdenstein. Langs Gravenstift ging het weer richting A16 en via het Wielwijkpark weer terug naar het startpunt, waar St. Nicolaas met zijn pieten de wandelaars welkom heette en Willy de Does buitengewoon vereerd was, dat ze met de Sint en een Piet gefotografeerd werd.

Rob Soethoudt (49) en echtgenote Anja wandelen alweer 3 jaar bij WIEGO en dat bevalt ze zeer goed. Hij vond de tocht in Dordrecht zeer gezellig. Alleen vond hij het jammer, dat het veel door de bebouwde kom ging. Gelukkig maakte het prachtige weer en de gezellige groep, veel goed.

Jef Maanders