2009-11-29 uilentocht

Met WIEGO naar de Uilentocht in Ranst (B)

 

Op zondag 29 november 2009 ging wandelsportvereniging WIEGO met 41 wandelaars naar Ranst in België, om daar deel te nemen aan de 20e Uilentocht.

De startplaats was vanuit de Gildenzaal in de O.L.-Vrouwestraat in Ranst. Na vertrek ging het eerst door de bebouwde kom. Daarna ging het tussen de weilanden en langs het Muizenbos naar de autostrade. Deze werd even gevolgd om rechtsaf een natuurgebied in te gaan. Door de vele regens waren alle paden modderpaden geworden en soms zakte men tot de enkels weg in de dikke modder. Ook moest nog een heuvel op, maar de modder was het voor velen niet mogelijk om naar boven te komen en wandelde men even langs de zijkant, waar men wel met veel moeite de heuvel op kon gaan.

Na dit natuurgebied wandelde men naar de rust in Oelegem. Na de rust ging het weer terug naar Ranst. Aan de rand van Oelegem stond er nog een kapel, waar men nog even binnen kon gaan. Ook wandelde men nog door het beschermde domein Zevenbergen, waar een Lourdesgrot staat. Die is in 1952 gebouwd door Baron Gaston Van de Berghe de Gilman, als dank voor de beterschap van een ernstige ziekte.

Even later was men weer terug in de Gildenzaal, waar men kon genieten van een portie spek met eieren de Glühwein. Het was een bijzonder mooie tocht en het weer werkte goed mee, als zag het er in het begin niet zo goed uit. Toen vielen er enkele druppels, maar dat hield gelukkig spoedig op en om kwart voor een kwam zelfs de zon er door.

Jef Maanders