2009-10-18 West Brabantse Loopdag

16e West-Brabantse Loopdag

 

Op 18 oktober 2009 waren er 411 wandelaars aanwezig voor de jaarlijkse West-Brabantse loopdag in Breda.

De wandelaars vertrokken voor 09.00 uur vanuit de kantine van A.V. Sprint. Over het bruggetje en na verlaten van de parkeerplaats ging het linksaf via Burgemeester de Manlaan het bos in. Na enkele bospaden stak men de Huisdreef over en na het oversteken van de Bouvignedreef, wandelde men naar de Stouwdreef. Vervolgens ging het via de Lange Dreef en de Heldreef weer terug naar de Stouwdreef om daarna naar de Galderseweg te wandelen. Vandaar ging het via de Reeptiend en achter langs de Blauwe Kamer weer terug naar de Galderseweg. Daarna ging het achterlangs de Kogelvanger weer via de Stouwdreef naar de Lange Dreef. Hier ging men links het Eeuwig Laantje en via weer enkele bospaden kwam men via de Verlengde Lange Dreef weer op de Galderseweg. Daar ging men rechtsaf om via de 2e verharde weg met een controle post, naar de Oude Postbaan te wandelen en de naar de Heistraat, waar de rust in café “Dennenlucht” was.

Na de rust wandelde men verder naar de Marellenweg. Hier werd bij de slagboom rechtsaf gegaan, om via de Rijsbergsebaan weer terug te gaan naar de Zwaantjesweg en die te volgen tot het tweede zijpad aan de linkerkant. Daar ging het weer via diverse bospaden naar de Goordreef, die tot het einde werd gevolgd. Nu ging het rechtsaf via een omweg naar de Stouwdreef, daarna via enkele bospaden naar de Bouvignedreef, die overgestoken werd , om vervolgens naar de Huisdreef te wandelen. Na het passeren van Restaurant “De Boswachter” sloeg men linksaf en via de Lange Dreef weer terug naar het startpunt inde Burg. de Manlaan.

Jef Maanders