2009-12-05 Winterserietocht Geldermalsen

34e winterserietocht in Geldermalsen

 

Op 5 december 2009 vertrok wandelclub WIEGO met helaas maar 21 wandelaars naar Geldermalsen, om daar deel te gaan nemen aan de 34e winterserietocht van C.W.S.V. “Prinses Marijke”. De slechte opkomst kwam door de weersvoorspelling die regen verwachtte. Gelukkig zaten ze er bij het K.N.M.I. naast, want de voorspelde regen kwam niet en om kwart voor twee kwam de zon er zelfs door.

Het vertrek was uit het eigen clubgebouw van Prinses Marijke. Wat een weelde, kon men dat in Breda ook maar zeggen, want het is soms lastig om te vertrekken vanuit het Schuttershof in de Viandenlaan.

Na vertrek uit het clubhuis, ging het even naar het centrum en door de bebouwde kom, via de spoorbrug naar Tricht naar de rust in de “Hoenderik” in Tricht. Na de rust ging het naar de Appeldijk, waar de sloot aan de zijkant van de weg vol met appels lag. Aangekomen bij de spoorlijn ging het voor de spoorlijn linksaf, over een voetpad. In het begin was het nog enigszins verhard, maar daarna werd het een en al blubber. Gelukkig konden velen op de been blijven, maar dat was voor enkelen helaas niet het geval. Maar degene die recht bleven, hadden modder tot aan hun knieën. Weer bijna bij de rust aangekomen, zag men de appels nog steeds aan de bomen hangen. Het plukken is of te duur, of men krijgt er geen plukkers voor.

Na de tweede rust in de “Hoenderik”, ging het weer via Tricht en daarna Buurmalsen, terug naar Geldermalsen. De wandelaars werden daar door Sint Nicolaas met zijn Pieten (= Grieten) ontvangen en kregen daar als beloning een appel. Was het tijdens de wandeling droog gebleven, op weg naar het zonnige zuiden begon het te regenen. Men was het er wel over eens, dat de tocht mooi was.                                                    

Jef Maanders