2010-01-16 2e winterserietocht

2e Winterserie-wandeltocht WIEGO.
 

Op 16 januari 2010 hield WIEGO de 2e van de 4 winterserietochten.

Er waren nu 315 deelnemers en daar waren ze bij WIEGO, gezien de slechte wegen, zeer tevreden mee. Na de start ging het via het Schoolakkerplein naar de gladde Kerkhofweg, en vervolgens naar de Bavelselaan. Na het oversteken van de Marialaan, kwam er een auto aan, die recht op een wandelaar inreed, welke maar net een botsing kon voorkomen. Via park Wolfslaar en de Rouppe v.d. Voortlaan ging het naar Bavel. Daar moest men de Schoutenlaan ingaan, maar de route aanduiding op de boom was verdwenen. Dankzij de routebeschrijving, die men bij de start meegekregen had, wandelde men niet verkeerd.
Na enkele straten, waar de stoepen onbegaanbaar waren, kwam bij een wandelpad. Maar dit pad was meer een glijbaan en dus moeilijk begaanbaar. Op het einde van dit pad kwam men op een fietspad en dit was geheel sneeuwvrij. Na op het einde linksaf te zijn gegaan, kwam men op de Dorstseweg, richting Dorst, waar men te maken kreeg met een zeer koude wind. Voor Dorst ging het even linksaf en na het oversteken van de Rijksweg, ging het via een kleine omweg naar de rust in café “Dorpzicht”.
Na de rust ging het weer richting Bavel, maar wel met een omweg en op de Tiendweg moest men rechtsaf een onverhard pad op gaan, om uit te komen op de Wouwerbeekseweg. Vandaar ging het via de Gilzeweg naar de Royaaldreef om vervolgens via de St. Annadreef. Na het passeren van de viaducten ging het rechts het Ulvenhoutsebos in. Hier waren sommige paden moeilijk begaanbaar vanwege de zachte sneeuw, waarop men steeds wegschoof. Aangekomen op de Rouppe v.d. Voortlaan ging het via de Ulvenhoutselaan, naar de Bieberg. Na de stuw, waar het water op stond, ging het meteen rechtsaf en via de moeilijk begaanbare paden ging het richting IJsvermaak, zonder schaatsers. Op het einde van het pad ging men rechtsaf door een klaphek, waar het glad was. Over het witte bruggetje ging het terug naar de Ulvenhoutselaan en naar het eindpunt.

Wat gedurende de wandeling opviel was, dat vele bewoners hun stoep niet sneeuwvrij gemaakt hadden, zodat veel over de weg gelopen werd, die af en toe ook slecht begaanbaar was.

Jef Maanders