2010-02-06 3e winterserie

3e Winterserie-wandeltocht van WIEGO

 

Op 6 februari 2010 hield WIEGO de 3e van de 4 winterserietochten. Er waren nu, ondanks de mist en sommige gladde wegen, toch nog 480 wandelaars om deel te nemen aan de 3e winterserietocht.

Schutterslust was weer overvol en velen gingen al naar buiten om daar te wachten op de routebeschrijvingen. Even voor negen uur konden de lopers op de 25 en 40 km vertrekken. Het ging via de Ulvenhoutselaan en het park bij Villa Valkrust over het bruggetje. En via de stuw bij de Bieberglaan naar de Ulvenhoutselaan. Via de Rouppe v.d. Voortlaan wandelde men door het Ulvenhoutsebos naar de Huisdreef. Daar ging het even weer het bos in om vervolgens uit te komen op de St. Annadreef. Men liep nu naar de viaducten en daar voorbij, ging het rechtsaf de Geersbroekseweg in, om even later via de Broekdreef en een stukje bos, naar de Valkenburgseweg te wandelen. Vandaar ging het tussen de landerijen naar de Geersbroekseweg en via het pad bij bord “Koetshuis Anneville”, naar de Annevillelaan en vervolgens naar de Cauwelaerseweg, waar een wagenrust was.

Na de rust wandelde men via de Heistraat en Goorheining naar de Strijbeekseweg. Vervolgens naar de Chaamseweg en via de Oude en Nieuwe Beekhoek naar de tweede wagenrust op de Pennendijk. Daarna ging het over enkele verharde en onverharde wegen en langs het bosven en de speelweide naar de Dorpsstraat in Ulvenhout, waar een rust was in café “Christianen”.

Na de rust ging het nu een stukje door Ulvenhout en vervolgens naar het Markdal. Na het Sulkerpad ging het over de brug en daarna meteen het fietspad op richting Breda. Voorbij de boerderij van Staatsbosbeheer wandelde men naar de Bouvignelaan en de Duivelsbruglaan en zo kwam men weer terug in de Viandenlaan. Ondanks de mist en de gladde stukjes weg, ging men zeer tevreden naar huis en waren de deelnemers vast van plan om aan de volgende wandeling van WIEGO, de 19e Snerttocht op 20 februari 2010, deel te nemen. Na afloop is er dan snert.

Jef Maanders.