2010-02-26 Snerttocht

19e Snerttocht van WIEGO in Prinsenbeek

 

Op zaterdag 20 februari 2010 organiseerde WIEGO de 19e snerttocht, die steeds meer in de belangstelling van de wandelaars komt. Er waren nu 485 deelnemers. De start was vanuit de RK Basisschool “De Griffioen” aan de Schoolstraat te Prinsenbeek. Het startsein werd gegeven om even voor 9.00 uur.
Na het vertrek ging het bijna rechtstreeks naar het Liesbos, dat geheel doorkruist werd. De wandelpaden waren, nu ze merendeels bevroren waren geweest, beter om te wandelen dan de voorafgaande jaren. Na het Liesbos doorkruist te hebben kwam tegenover de Groenstraat het bos uit en ging het via een kleine omweg naar de rust in café “’t Veehandelshuis”.
Na de rust ging het via de Groenstraat weer terug het Liesbos in. Maar nu lagen de paden er slechter bij dan voor de rust. Het bos werd weer geheel doorkruist en even verlaten om via het tunneltje van de Moerdijkse Postbaan een ommetje te maken door de Bremberg. Via het tunneltje tegenover de Kerk ging het weer het bos in en ook nu lagen de paden er in het begin slecht bij. Dit kwam vooral omdat het warmer geworden was en de bovenlaag van de meeste paden ontdooid was en op een bevroren ondergrond lagen. In de Drielindendreef kwam men het bos weer uit en langs de voormalige manége kwam men in de bebouwde kom en weer terug bij het vertrekpunt. Daar stond de lekkere gloeiend hete erwtensoep al weer klaar.

Jef Maanders