2010-03-06 4e winterserietocht

LAATSTE WINTERSERIE-WANDELTOCHT VAN WIEGO

 

Om 9.00 uur vetrokken als eerste van de 540 deelnemers, de wandelaars op de 25 en 40 km. Het vertrek was zoals gewoonlijk vanuit clubgebouw “Schuttershof” in de Viandenlaan. Via de Ginnekenmarkt ging het naar het Mastbos. Bij het eerste bospad langs de Duivelsbruglaan ging men het bos in. Via diverse paden wandelde men verder om bij de Dr. Schaepmanlaan het bos te verlaten om langs het terrein van “Sprint” en via de Trippelberg over het pad tussen de landerijen, waar men op het laatste gedeelte tegen de ijskoude wind in liep, naar de Rijsbergseweg te wandelen. Na het passeren van de viaducten, stak men de weg over. Via de Den Dogdreef ging men naar de Raamschoorseweg. Hier sloeg men vervolgens linksaf de Mastdreef in om via de Hilbergsedreef weer uit te komen op de Rijsbergseweg. Vervolgens ging het via de Effenseweg en over het viaduct naar de Overaseweg, waar een wagenrust gepland was.
Die er echter om 11.00 uur nog niet was, hetgeen voor velen een teleurstelling was, omdat men nu 15 kilometer moest wandelen voor de eerste rust. Na de gemiste rust ging het weer het bos in. Via de Langedreef, de Frederiksdreef en de Goordreef ging het naar de rust in Café Dennenlucht in de Heistraat. Daar zat Femia aan de controle.
Na de rust ging het naar de Marellenweg. Daar ging het bij het tweede links gelegen pad weer het bos in om even later langs de Galderse Heide naar de Oude Postbaan te wandelen. Hier ging het rechtsaf naar de Langedreef, die gevolgd werd tot de Heldreef. Daar ging het rechtsaf naar de Stouwdreef en het Eeuwigheidslaantje. Men volgde daarna de Bouvignedreef. Hier sloeg men linksaf naar het pad met de berkenbomen, waar vier dames wandelden. Daarvan was de jongste 81 jaar en de oudste 86 jaar. Daarna kwam men op de Bouvigne-laan uit en via de Duivelsbruglaan ging het weer terug naar de Viandenlaan. Ondanks de soms snijdende koude wind, vond men het toch een mooie tocht.

Jef Maanders