2010-03-20 Leerdam

WANDELEN MET WIEGO TE LEERDAM

 

Op 20 maart 2010 was het de eerste wandeltocht van WIEGO bij een andere vereniging in Nederland en weer was het Leerdam. Er gingen slechts 32 wandelaars met de bus mee als gevolg van de slechte weersvoorspellingen.

De leden van WIEGO konden even na 10.00 uur vertrekken vanuit wijkcentrum Patrimonium. Via de Deutzstraat en de Groen van Prinstererstraat ging men over een kippenbruggetje en meteen linksaf een drukke weg over en over de brug om daarna rechtsaf te slaan. Men passeerde een bord, dat aangaf, dat er een beeldentuin was, maar naar later bleek kwamen die beelden pas in mei. Even later ging het rechtsaf over een wandelpad, maar dit was een modderig pad, waar men met moeite op de been bleef. Helaas waren er tot de rust in de Theeschenkerij meer van die paden, maar gelukkig niet zo erg.

 

Na de rust ging het naar Heukelum en via de Heidensweg, waar in de talrijke bomen de kraaien hun nest hadden en men een zicht had op het kasteel van Heukelum, ging het nu naar Asperen. Hier was weer een rust in de “Schildkamp”. Na de rust ging het nu naar Leerdam, maar niet naar het eindpunt. Want via de Kon. Emmalaan maakte men nog een grote omweg naar het eindpunt.

 

Bij het begin van de wandeling, kreeg men regelmatig te maken met motregen, maar om tien voor half één kwam de zon er even door. Die verdween weer, maar op de Kon. Emmalaan scheen hij volop en je voelde hem in je nek steken. Toen het weer naar het eindpunt ging, scheen hij van voren en werden de wandelaars in hun gezicht wat bijgekleurd.

 

De wandeling was mooi en de wandelaars waren tevreden. Dat had ook te maken met het mooie weer.

Jef Maanders