2010-04-24 Hardinxveld-Giessendam

Wandelen met WIEGO in Hardinxveld-Giessendam

 

Op 24 april 2010 nam WIEGO met 35 wandelaars deel aan de 45e Merwedetocht in Hardinxveld-Giessendam, georganiseerd door wandelsportvereniging “Ha-Gi”.

 

Om 10.00 uur konden de wandelaars van WIEGO vertrekken vanuit Sporthal “De Wielewaal”. Men wandelde eerst naar de Parallelweg, langs de spoorlijn, naar Boven-Hardinxveld. Net na binnenkomst in Boven-Hardinxveld ging het rechtsaf over de kilometers lange Tiendweg, naar de andere kant van het dorp. Vandaar ging het linksaf langs de grote weg naar natuurgebied “De Dordtsche Avelingen”. Bij het ingaan van dit gebied wandelde men langs een brede sloot, waar bijna geen water in stond. Maar even verderop wandelde men langs de Merwede, die, gezien het aantal schepen, nog goed bevaarbaar was. Na het natuurgebied kwam men op de Rivierdijk, die werd gevolgd tot de Dreef, waar men de bebouwde kom even inging en waar een rustpost was in de kantine van HKC (Hardinxveldse Korfbal Club). Na de rust ging het weer terug naar de Rivierdijk. Via de Sluisweg ging het weer de bebouwde kom in, om terug te keren naar sporthal “De Wielewaal” Hier ontving Bep v/d Westen een mooie beker als herinnering en had men nog even tijd om op een terrasje van de zon te genieten en een drankje te nuttigen. Om kwart voor vier kwam de bus en ging het weer huiswaarts. Tijdens de wandeling was het zeer mooi weer en ook door het mooie parcours, ging iedereen tevreden naar huis.

Jef Maanders