2010-05-01 Poel en Bostocht

Met WIEGO naar de Poel en Bostocht in Amstelveen.

 

Op 1 mei 2010 vertrok de bus van WIEGO met 49 wandelaars naar Amstelveen om daar deel te gaan nemen aan de 16e Poel en Bostocht. Tijdens de busreis viel er een flinke bui en zag het er dus niet zo goed uit voor de wandelaars. Maar vlak voor Amstelveen begon de lucht te breken en zag het er wat beter uit. Om 10.30 uur was de bus in Amstelveen en konden de wandelaars vanuit de kantine van ASV De Poelster, gelegen aan de Amstelveense Poel vertrekken om met nog enkele druppels regen, de 5, 10, 15 of 25 km. te gaan wandelen. Na vertrek ging het  over een brug gelijk linksaf het Amsterdamse Bos in. Hier passeerden de wandelaars een aan de rechterkant van de weg gelegen bamboebrug. Een klein stukje verderop moest men linksaf en ging men over een duinpad met vele bruggetjes, met aan de linkerkant het meer De Poel en daarachter de bebouwde kom. Aan het einde van het pad kwam men op een fietspad, dat even gevolgd werd om even later linksaf te gaan en vervolgens weer terug te komen op het fietspad. Daarna ging het weer het Amsterdamse Bos in, waar men de trimmende Gerard Joling tegen kwam. Men bleef nu kriskras door het bos wandelen om het bij de parkeerplaats van de Emmakade het bos te verlaten. Men moest nu een brug over en wandelde even een klein stukje in Amstelveen en even later weer over de Emmakade om daarna rechtsaf het Dr. Jac P Thijssepark in te gaan. De paden hier hadden allemaal en plantnaam en deze planten stonden dan langs de kant van de paden. Bij de Amsterdamseweg werd het park weer verlaten en wandelde men nu weer even daar de bouwde kom. Bij de Talmastraat ging het rechtsaf en via de Landscheidingskade en over een brug, ging het weer het Amsterdamse Bos in. Hier werden nog enkele fiets- en wandelpaden gevolgd en aangekomen op de verharde weg en onder een viaduct door te zijn gegaan was men weer op het eind van de tocht. Iedereen vond het een zeer mooie tocht en vooral omdat de zon om kwart over een begon te schijnen, ging men zeer tevreden naar huis.

Jef Maanders