2010-05-29 Oostendam

Wandelen met WIEGO vanuit Oostendam

 

Op 29 mei 2010 ging WIEGO weer met de bus naar Ridderkerk om daar met 30 wandelaars deel te nemen aan een wandeling vanuit het dorpje (groot woord) Oostendam. Om 9.45 uur konden de wandelaars aan hun tocht van 10, 15 of 25 kilometer beginnen.

 

Na het vertrek uit het startlokaal de “Korenbloem” ging het via de Pruimendijk, de Damweg en een fietspad naar de Veerweg. Men had bij de start een routebeschrijving meegekregen en de route was tevens gepijld, maar het één klopte niet met het ander. Reeds in het begin was er een kruising waarvan één weg rechtdoor ging en de andere schuin rechts ging. Men moest de weg schuin rechts nemen, maar er stond geen pijl, maar 50 meter verderop wel één. Na enkele verharde wegen en een fietspad, kwam men in het Burgermeester Baxpark. Daarna ging het richting bebouwde kom. In de Steenbakkerstraat kwam men voorbij een driehoekig pleintje en op de routebeschrijving stond aangegeven linksaf een voetpad in te gaan, maar er was geen voetpad te zien. Gelukkig was er een wandelaar die er bekend was en het voetpad bleek aan de andere kant van het driehoekig pleintje te zijn. Men kwam nu in de Dorpsstraat, waar de rust was in café “De Landbouw”.

 

Na de rust ging het via het Hoogenbergpad en over de A16 naar Zwijndrecht. Vandaar ging het naar het Natuurgebied Sandelingen-Ambacht, waar weer een rust was. Na de rust ging het weer richting A16 en via “De Baak”en de Reeweg kwam men. terug in Hendrik Ida Ambacht en via het Ambachtpad kwam men weer terug in de Tarwestraat in Oostendam. De tocht op zich was mooi, maar door de slechte routeaanduidingen, duurde de tocht langer dan verwacht.

Jef Maanders