2010-06-06 Kinderdijk

WANDELEN MET WIEGO TE KINDERDIJK

 

Op zaterdag 6 juni 2010 ging Wandelsportvereniging WIEGO met de bus naar Kinderdijk om daar met 42 wandelaars deel te nemen aan de Molenwaardtocht. De afstanden die men af kon leggen waren 5, 10, 15, 20 en 30 km.

 

Om 10.00 uur vertrokken de wandelaars van WIEGO vanuit Partycentrum De Klok. Men ging rechtsaf naar de Molenkade, waar men rechtsaf over een bruggetje ging en Alblasserdam inwandelde. Men wandelde nu even door de bebouwde kom. Even verderop werd een wandelpad gevolgd en kwam toen in het recreatiegebied “Lammetjeswiel”. Na dit park kwam men nog even door de bebouwde kom om vervolgens via enkele paden naar de Kortlandse Kade te gaan, waar de eerste rust was en tevens tijd om te eten. Na de rust werd de Kortlandse Kade verder gevolgd om richting Oud-Alblas te gaan. Aangekomen in Oud-Alblas ging het meteen linksaf en werd Oud-Alblas weer verlaten om via een bijna 3,5 km. lange en bloedhete weg, zonder een enkele beschutting tegen de felle zon, richting Alblasserdam te gaan. Na deze lange weg volgde nog een 1,5 km lange weg, maar daarna werden de paden korter en ging men weer terug naar de Kortlandse Kade, waar de tweede rust was.

Na de rust ging men via de “Witte Brug” en over fietspaden verder. En na over weer een brug gegaan te zijn, kwam men op het Molenpad. Dat is een wandel- en fietspad tussen de Hoge-en Lage boezem. Hier had men een prachtig uitzicht over de molens. Aan het einde van het pad was men weer terug in Kinderdijk en was de tocht ten einde. De tocht was voor de 20 km wandelaars in het begin en het einde zeer mooi. Tenslotte kreeg WIEGO nog een herinneringsbeker uitgereikt door voorzitster van wandelsportvereniging Kinderdijk.

Jef Maanders