2010-06-19 Raamdaltocht

Wandelen met WIEGO in Grave

 

Op zaterdag 19 juni 2010 ging WIEGO met de bus naar Grave. Ze nam daar met 37 wandelaars deel aan de Raamdaltocht, georganiseerd door Wsv. De Esterse Wandelaars (DEW) uit Escharen. De start was vanuit het clubgebouw van DEW, gelegen aan de Essinklaan 1 in Grave.

Na de start ging het even door een parkje, daarna langs de oude haven, en naar de Markt. Even verderop wandelde men langs de Nieuwe Haven naar de “John Thompsonbrug”. Dit is de grote brug over de Maas bij Grave. Na onder de brug te zijn doorgegaan, passeerde men het monument als eerbetoon en herinnering aan de militaire operatie “Market Garden” uit 1944. Daarna ging het richting “Sasse” en over de dijk en het Marsstraatje, langs het riviertje “De Raam”, naar de buitenwijk van Grave, genaamd “de Mars”. Via de wijken Mars en Rikkekamp ging het nu naar Oud Velp. Nu volgde men een weg langs de rand van het kerkdorpje Velp, naar Nieuw Velp. Vandaar ging het naar landgoed “Lievendael” en naar de rust in Reek. Na de rust ging het naar het buitengebied, hetgeen niet geheel ongevaarlijk was, want daar vlogen agressieve roofvogels rond. Daarna wandelde men langs de rand van Escharen en het stadspark “De Stoof” weer langs het riviertje “De Raam” terug naar het startpunt.

 

Het was de 1e keer dat WIEGO naar Grave ging en dat was de wandelaars zeer goed bevallen. Velen hopen dat WIEGO deze tocht in het jaarlijks programma zal opnemen.

Jef Maanders