2010-09-18 Westduin Parkentocht

Met WIEGO naar de Westduin Parkentocht

 

Op 18 september 2010 ging de bus van Wandelsportvereniging WIEGO met 44 wandelaars naar Den Haag om daar deel te nemen aan de Westduin Parkenwandeltocht, de jubileumtocht van de 80-jarige Haagse wandelsportvereniging “De Vierdaagsche”.

 

Bij het vertrek ging direct al niet alles naar wens, want de oprit van de A16 vanaf de Backer en Ruebweg was afgesloten en de bus moest nu via Westerpark en de Ettensebaan de A16 oprijden. Bij aankomst bij het vertrekpunt ging het ook mis. Het startpunt werd voorbijgereden en de bus moest weer terugrijden. Maar om 10.30 uur konden we toch vertrekken vanuit de kantine van sportcomplex GDA aan de Madesteinweg 10 aan de rand van Loosduinen. Ook nu ging het mis want een deel van de wandelaars ging de verkeerde kant op. De routebeschrijving was niet erg duidelijk en veel lopers gingen in het begin verkeerd.

 

Maar na het Ockenburghpark ging het beter. Na het dit park wandelde via de Laan van Meerdervoort naar het park “Meer en Bos”, waarna men naar het Daltonplantsoen wandelde. Vandaar wandelde men via de Laan van Poot en een Schelpenpad naar het Deltaplein richting strand. Hier kon men kiezen om over het strand te gaan of door de duinen. Door de duinen ging het over enkele schelpenpaden richting het Kijkduinpark Voorbij de ingang van dit park ging het richting Wijndaelerduin en vervolgens het Ockenburghpark in. Vandaar ging het richting startbureau, maar eerst moest men om het hele terrein lopen om terug te keren op de startplaats. Men vond het, ook dankzij het warme weer, een mooie tocht en het was alleen jammer dat er door sommigen dikwijls verkeerd werd gewandeld.

Jef Maanders