2010-09-25 Markdal-wandeltocht

39e Markdal-wandeltocht in Breda

 

Op 25 september kwamen 434 wandelaars, waaronder 44 van ”Wv. Colmschate” uit Deventer, 36 van Wsv. “W.Z.D.G.” (Wij Zullen Door Gaan) uit Zwijndrecht, 25 van Wsv. “Wandellust” uit Hagestein, plus 20 wandelaars van Wsv.  “Hagi” uit Hardinxveld-Giesendam, om onder wisselende weeromstandigheden, deel te nemen aan de 39e Markdal-Wandeltocht.

 

Als eerste vertrokken de wandelaars die deelnamen aan de 40 km, gevolgd door de deelnemers van de 30 km-tocht. Bij het vertrek vanuit het Schuttershof, kregen alle wandelaars een energiedrankje en daarna ging het via de Ginnekenmarkt en Duivelsbruglaan over de brug meteen linksaf en bij het 2e klaphek naar de Bouvignelaan, waar men rechtsaf ging en bij het 1e pad met de berkenbomen het bos inging. Hier ging men op het eind van het pad rechtsaf en na het oversteken van de Bouvignelaan ging het via de zandvlakte naar de Galderseweg. Vervolgens wandelde men via de Reeptiend en het Schuitpad naar de stuw over de Mark. Vervolgens ging het linksaf over het pad langs de Mark en daarna 2x rechtsaf en op de viersprong linksaf naar Galderseweg, waar men rechtsaf ging. Daarna wandelde men langs de houtvijver, de Mastenlaan, de Oude Postbaan, de Verlengde Lange Dreef en nog enkele bospaden, terug naar de Galderseweg, waar men rechtsaf over het fietspad ging, om bij het 1e onverharde pad weer het bos in te gaan.

 

Na de afsluitboom bij de boerderij volgde men het pad langs de bosrand. Nu volgde men enkele bospaden, om uit te komen op de Zwaantjesweg. Vandaar ging het via het 1e bospad weer rechtsaf naar de Marellenweg. Voorbij de parkeerplaats ging men rechtsaf en via de Oude Postbaan ging het weer naar de Heistraat en naar de rust in café “Dennenlucht”.

 

Na de rust werd de Heistraat een stukje teruggelopen om vervolgens via een smal bospad naar de Goordreef te gaan. Men bleef nu bospaden volgen en via de Frederiksdreef en de Heldreef wandelde men nu richting Overaseweg om via het pad langs de bosrand naar de Bouvignedreef, de Torendreef , de Langedreef en de Stouwdreef te gaan. Op de Stouwdreef sloeg men rechtsaf en vervolgens 2x links richting Duivelsbruglaan en vervolgens via de Ginnekenmarkt weer terug naar de Viandenlaan. Ondanks het niet zo mooie weer waren de wandelaars toch zeer tevreden

Jef Maanders