2010-10-10 19e Rose Gronontocht

Met WIEGO naar de 19e Rose Gronontocht in Essen (België)

               

Op 10 oktober 2010 nam WIEGO met 43 wandelaars in Essen, deel aan de 19e Rose Gronontocht. Om 10.00 uur konden we starten vanuit het Parochiehuis in de St. Jansstraat. Na de start ging het 2x rechtsaf, door een gedeelte van het centrum van Essen/Wildert, om weer uit te komen op de St. Jansstraat.  Daar ging het linksaf over de overweg, naar de Kalmthoutsesteenweg. Deze werd overgestoken en vervolgens kwamen we in de Steenhovenstraat en via de Kortestraat ging het rechtsaf de Wildertse duintjes in. Hier ging het kris kras over de bospaden en na het passeren van de “poel”, ging het door de bossen langs de het college van de Redemptoristen naar de abdij hoeve “Rommenshoeve” Waar een rust was.

 

Na de rust wandelde we over een graspad naar een bruggetje over de Moervaart en even later werd de Moervaart weer overgestoken. Verder wandelde we nu naar de wijk Heikant, waar in de parochiezaal op de Heikantsestraat, weer een rust was. Na de rust ging het weer naar de “Wildertse duintjes”, daar werd een lusje gemaakt door het bosrijke gebied, om vervolgens via de Schaapsbaan het bos te verlaten. Na het oversteken van de grote weg, werd de Schaapsbaan verder gevolgd, om op het einde rechtsaf te gaan en via een rustig fietspad langs de Beyesstraat, weer terug te komen in het startlokaal, waar een paar grote flessen bier van 7,3%  werden overhandigd. Het was weer een zeer mooie tocht en ook de weersomstandigheden, waren prima.

Jef Maanders