2010-12-05 sinterklaastocht Waalwijk

Sinterklaas ontdooide Waalwijkse Winterserietocht

 

Op zondag 5 december jl. zou WIEGO meedoen aan een Winterserietocht van Wsv. Waalwijk ’82 uiteraard te Waalwijk. In de voorafgaande week werd door het touringcarbedrijf al geïnformeerd of de rit naar Waalwijk doorging. Vanwege de sneeuwval waren bijvoorbeeld alle voetbalwedstrijden afgelast en was onze rit naar Waalwijk hun enige werk. Er werd dan ook even contact met Waalwijk ’82 opgenomen over mogelijke afgelasting. Maar het was toch een Winterserietocht, dan gaat die ook door in de winter, kwam vanuit Waalwijk het bericht. Ook sinterklaas speelde een deuntje mee, want diverse leden waren bang om hun avondje misschien te missen en gaven aan niet mee te gaan. Uiteindelijk hebben er toch 25 leden meegedaan.

 

In de bus bleken bijna alle wandelaars 10 km te zullen lopen of vier bikkels na, die wel 30 km wilden afleggen. Maar onderweg kwam er een telefoontje. Door de invallende dooi en de daardoor ontstane gladheid in met name de bossen had de organisatie besloten om de te lopen afstanden terug te brengen tot 10 en 15 km. Aangekomen in Waalwijk werd meteen ingeschreven. We kregen parkoersbeschrijvingen mee voor resp. de afstanden 20 en 30 km, maar moesten deze slechts volgen tot uitspanning “De Stoppelbergen” in de Loonse en Drunense Duinen. Vanaf daar moesten wij dan de gepijlde route verder naar de finish volgen. Droge voeten hebben velen niet gehouden, want doordat het was gaan dooien stonden er in de bossen op veel plaatsen flinke plassen, waar je soms niet omheen kon. Bij het inschrijven merkte een enkeling echter dat de route van de 30 km volledig was uitgeschreven en ook geheel was gepijld. Twee leden waagden het er dan ook op de volledige tocht te gaan lopen. En dat is ze gelukt. Omdat de andere leden uiteraard een korte afstand hadden gelopen, moesten wij na de wandeltocht op de bus en op deze twee wachten. De bus kwam trouwens als laatste.

Het was best gezellig in de kantine van het startlokaal. Vooral toen groepjes van tafel gingen veranderen. Geen stoelendans maar tafeldans dus. De organisatie was uiteraard heel blij met onze komst, want door de voorspelling van ijzel waren er in totaal slechts 73 deelnemers. Door de kortere afstanden, konden wij ook mooi op tijd met de bus terug naar Breda, zodat sommigen ’s avonds door sommigen nog gezellig sinterklaas kon worden gevierd.

Zandloper