2011-03-19 Scheveningse bosjestocht

Met WIEGO naar de Scheveningse bosjestocht

 

Op 19 maart 2011 ging de bus met Wandelsportvereniging WIEGO met 56 wandelaars naar Den Haag, om daar deel te nemen aan de tocht van de Haagse wandelsportvereniging “De Vierdaagsche”, die het 80 jarige bestaan vierde.

 

Om 11.35 uur konden we vertrekken vanuit de kantine van voetbalvereniging GDA aan de Madesteinweg 10. Na vertrek ging het via de parkeerplaats en een rijwielpad naar het Madesteinbos. Na het verlaten van dit bos ging het via diverse voet- en fietspaden naar de Bosjes van Pex. Hier ging het langs een Manege en langs 3 tennisvelden naar het Rode Kruisplantsoen. Op het einde was er een splitsing tussen diverse afstanden. De 15 km wandelde nu door de Bosjes van Poot en vervolgens naar het Westduinpark. Hier ging men over verharde voetpaden door de duinen. Deze werden gevolgd tot een zandpad, dit werd gevolgd en hier kon men ook via een uitkijkpost de omgeving bewonderen. Na dit park wandelde men naar het park “Meer en Bos”. Na dit park en het oversteken van de Laan van Meerdervoort ging het naar het Beethovenplantsoen om even verderop, voor het crematorium, het Ockenburghpark in te gaan. Na het verlaten van dit park ging het richting startbureau. De tocht was zeer mooi te noemen en ook het weer was de wandelaars gunstig gezind. De terugreis was gepland om 16.15 uur, maar 2 wandelaarsters waren verkeerd gelopen en zodoende ging men pas 16.35 uur huiswaarts.

 

Tessa Ripzaad (33) is een jaar geleden met wandelen begonnen. Ze gaat met alle bustochten van WIEGO mee. Ze vond wel, dat in tegenstelling tot de vorige tocht van deze vereniging, de route aanduiding nu zeer goed was. Ze vond het een mooie tocht, vooral de wandeling door de bossen en de duinen. Als hier weer een bus naar toe gaat, is zij er zeker bij.

Jef Maanders