2011-04-02 Hardinxveld-Giessendam

Wandelen met WIEGO in Hardinxveld-Giessendam

 

Op 2 april 2011 nam wandelsportvereniging “WIEGO” met 48 wandelaars deel aan de 45e Merwedetocht in Hardinxveld-Giessendam, georganiseerd door wandelsportvereniging “Ha-Gi”.

 

In tegenstelling tot de planning kunnen de wandelaars van WIEGO pas om 10.15 uur vertrekken vanuit Sporthal “De Wielewaal”. De vertraging kwam door een weg omlegging in Breda en een file onderweg. Na vertrek wandelde men achterlangs het stadhuis en vervolgens door het park langs de Merwedestraat en over de steiger langs het water naar de Vlietstraat en de Peulenlaan. Deze werd overgestoken en aan de linkerkant vervolgd om dan via de Sportlaan en de Rivierdijk naar de kilometerslange Tiendweg langs de A15 te wandelen. Hier werden 2 wandelaars van de 20 km ingehaald door 4 wandelaars die 30 km zouden wandelen. Dat gebeurde echter op zo’n laat tijdstip en tevens het lage tempo, dat deze twee wel wisten dat ze nooit op het tijdstip van vertrek om 15.45 uur terug zouden zijn. Na de Tiendweg volgde men het fietspad langs de Parallelweg en kwam bij de 1e rust bij Délifrance. Na deze rust stak men de weg over en volgde het fietspad langs de spoorlijn om nar de 2e rust te gaan in het “Streek- en Natuurcentrum”. Na deze rust wandelde men naar Wijngaarden. Na het verlaten van Wijngaarden ging het naar de Provincialeweg en vandaar weer naar de Zwijnskade. Na de Zwijnskade wandelde men via de Sportlaan weer terug naar de Peulenlaan, waar men bij het begin van de tocht ook gewandeld had, maar nu in omgekeerde richting. Na de Peulenlaan kwam men via Buitendams weer in de Peulenstraat. En via de Kerkweg, het Laantje en Houweningeweer kwam men weer terug in De Wielewaal. Om kwart voor vier kwam de bus, maar er kwamen 2 wandelaars te laat terug van het wandelen. Na het in ontvangst nemen van de herinneringsbeker, ging het 16.15 uur weer huiswaarts, waarbij in de bus wel een vriendelijke discussie ontstond wie er de volgende keer te laat terug zou zijn. Tijdens de wandeling was het zeer mooi weer en ook door het mooie parcours, ging iedereen tevreden naar huis.

Jef Maanders.