2011-05-07 Poel en Bostocht

Met WIEGO naar de Poel en Bostocht in Amstelveen

 

Op 7 mei 2011 vertrok de bus met 44 wandelaars van WIEGO naar Amstelveen om daar deel te gaan nemen aan de 17e Poel en bostocht. Om 10.20 uur was de bus in Amstelveen en konden de wandelaars vanuit de kantine Poelzicht, gelegen aan de Amstelveense Poel vertrekken om  de 5, 10, 15 of 25 km te gaan wandelen.

 

Na vertrek ging men langs het Raadhuisplein van Amstelveen het Polderspoorbaanpad op. Vervolgens wandelde men achter langs de kerk van Bovenkerk over de vele wandelroutes van het Poel en Bos gebied. Hier wandelde men ook nog over een Bamboe brug, welke geheel vernieuwd en verstevigd was. Na het passeren van het paarden springveld kwam men via een parkeerplaats op de Emmakade in Amstelveen. Na een klein stukje door de bebouwde kom ging het in de bocht van de weg het Jac. P. Thijssepark in. De paden hier hadden allemaal en plantennaam en deze planten stonden dan langs de kant van de paden. Bij de Amsterdamseweg werd het park weer verlaten en wandelden we even daar de bouwde kom. Op de Molenweg sloeg men rechtsaf het Broersepark in om daarna weer uit te komen op de Amsterdamseweg. In de bocht van de weg kwam men in de Dorpsstraat om daarna met een ommetje door de Badlaan weer terug te keren in Kantine Poelzicht. Iedereen vond het een zeer mooie tocht. Dat vonden ook Christine en Piet (de chauffeur), welke voor de 1e keer dit jaar 15 km wandelden. Omdat dit zo’n mooie tocht is, staat hij ieder jaar op de agenda van WIEGO.

Jef Maanders