2011-05-07 amstelveense bos en poeltocht

AMSTELVEENSE BOS EN POELTOCHT OF BRUGGENTOCHT

Op zaterdag 7 mei vertrok ik samen met Ad Verdaasdonk, die bij mij altijd zijn fiets stalt, richting De Burcht, om aan te sluiten bij de wandelaars die ook op de bus stonden te wachten. Dan vertrokken we richting Amstelveen met 44 wandelaars om deel te gaan nemen aan de Bos en Poeltocht, ieder jaar weer mooi. Aangekomen liepen we eerst een eindje van de bus naar kantine Poelzicht. Iedereen deed zijn ding. Sommigen pakten snel een route om te vertrekken en anderen gingen eerst koffie drinken.

 

Na de start liepen we langs het Raadhuisplein, een leuk klein parkje in met mooie vergezichten op de poel. Daarna via het sprokkelpad richting Bovenkerk waar we bij de kerk rechtsaf moesten om dan langs de Bovenkerkse plas te lopen, met een aantal – tig .- bruggetjes door het natuurgebied. Bij het bord Overlanden de Poel weer een zandpad in, die omdat het zo droog was ook erg rul was. Bij het Bloesempark rechtsaf en linksaf en weer rechtsaf waar de rododendrons er erg mooi bij stonden. Even verderop stond een monumentje ter ere van de tsunami in Japan, want het stond er ook in het Japans op. Daarna over de bamboebrug waar op dat moment een bruidspaar liep die foto’s aan het maken waren. Heel leuk. Over de brug linksaf en op het einde rechtdoor de Zonneweide op waar alle afstanden bij elkaar kwamen.

Na weer een …..tig aantal bruggetjes kwamen we bij de Kiosk aan en later bij de Manege Na een aantal driesprongen moesten we een heuvel op. Bovenop die heuvel heeft vroeger een vuurtoren gestaan om het vliegverkeer naar Schiphol in goede banen te leiden. Die toren is eind 1955 afgebroken, maar de heuvel is gebleven. Daarna moesten we een lange trap af en kwamen we bij het paardenspringveld aan. Even later verlieten wij het bos en waren op de Emmakade waar we het Jac. P. Thijsenpark ingingen. Dit is een mooie heemtuin met allerlei soorten bloemen en struiken. o.a.de stinkplant (knoflookplant). De paadjes hebben dus ook de toepasselijke namen van de soorten bloemen en planten o.a. Bosbespad, Kornoeljepad, Gentiaanpad, Hazelaarpad etc. etc. Na het verlaten van dit park moesten we de Oude Karselaan oversteken en bij A.H. weer om in de Patrimoniumlaan in te gaan. Later moesten we het Broersepark in waar alles weelderig stond te bloeien en ook een mooie vogelvolière was. Na dit park verlaten te hebben kwamen we weer in de bebouwde kom om via de Parklaan. Amsterdamseweg en Dorpsstraat de Badlaan in te gaan dat is de oude kern van Amstelveen. Op het einde van die laan stond een bank en daar heb ik even uit zitten rusten. Bij de stoplichten aangekomen zag ik het woonwagenkampje weer opdoemen en daar was de finish weer in de kantine van Poelzicht, waar al enkele mensen gearriveerd waren. De rest zat buiten. Ik ging weer op tijd naar de bus. Iedereen was er al op 2 personen na, daar moesten we even op wachten. Toen die er waren konden we weer vertrekken. Het was weer een mooie geslaagde dag geweest.

VOETJE VOOR VOETJE