2011-10-29 5e Snerttocht Bleskensgraaf

Met WIEGO wandelen in Bleskensgraaf

Op 29 oktober 2011was WIEGO met de bus naar Bleskensgraaf gegaan om daar met 40 wandelaars deel te nemen aan de 5e Snerttocht van wsv Nooit Gedacht uit Oud-Alblas. Om 10 uur vertrok men van uit het sport- en zalencentrum “De Spil”.

Na vertrek wandelde men langs de rivier De Graafstroom en even later bij Abbekesdoel kwam men langs een molen. Bij de Vlietweg ging het linksaf en via de Elzenweg en de Peilmolen wandelde men naar het Alblasserbos. Na door het Alblasserbos gewandeld te hebben kwam men op het eind van het pad langs het Natuur- en Vogelwachtcentrum De Alblasserwaard, om vervolgens linksaf te slaan naar Wijngaarden. Na Wijngaarden verlaten te hebben ging men via de zeer lange Wijngaardensteeg verder. Na het oversteken van de N214 was er in de Elzenstraat een rustpunt en kregen de wandelaars een kom voortreffelijke erwtensoep.

Na het rustpunt ging het weer via de Elzenweg en de weer lange Wervenkampweg naar de rivier De Graafstroom. De wandelaars gingen nu niet naar het eindpunt, maar maakten nog een ommetjes richting Molenaarsgraaf en Brandwijk langs beide kanten van De Graafstroom, om zo terug te keren naar Blekskensgraaf en het eindpunt. De tocht was mooi en het weer werkte goed mee. Het enige minpunt waren de zeer lange wegen door de polder.

Jef Maanders.