2011-12-17 1e winterserietocht Wiego

Matige opkomst bij 1e Winterserietocht

Op zaterdag 17 december 2011 organiseerde Wiego de 1e tocht van de 40e Winterserie-wandeltochten. De voorafgaande dagen regende flink en ook voor deze zaterdag werden er buien voorspeld. Dat had zijn weerslag op de deelname aan deze 1e tocht. 230 dappere wandelaars kwamen opdraven. Degene die zich door de voorspellingen hadden laten leiden en daarom thuis waren gebleven, kwamen bedrogen uit. Het bleef de hele dag droog, op een klein plaatselijk miezerbuitje rond kwart voor twaalf na, waarvan de meeste wandelaars niet eens last hebben gehad. Iedereen kwam na afloop uiterst tevreden binnen en had niets dan lof. Die lovende woorden waren er ook voor de 21 medewerkers.

Onderweg kregen de deelnemers op de afstanden 25 en 40 km koffie op de post Aan de Montenslaan bij De Krabbenbossen en fruit op de post bij het parkeerterrein aan de Oude Postbaan in het Mastbos, terwijl de wandelaars op de afstand 40 km ook nog bouillon kregen op de post aan de Galderseweg (voorbij De Klokkenberg). De rust voor alle afstanden (met uitzondering van de 5 km) was bij Café Dennenlucht (Overa). Iedereen had de keuze om te lopen zonder herinnering, voor een medaille of voor een luxe herinnering.