2012-02-04 3e winterserietocht

Winterweer was spelbreker bij derde Winterserietocht

Vrijdag 3 februari 2012 begon de sneeuw te vallen, maar zaterdag viel er geen vlokje. Toch was deze sneeuwval van invloed op de deelname aan onze 3e Winterserietocht. Aan deze tocht op 4 februari deden slechts 159 wandelaars mee. Waar we gehoopt hadden op een deelname tussen de 500 en 600 lopers was dat een desillusie. Wat het echter weer goed maakte was dat iedereen opgetogen terugkwam. Men was verrukt over het mooie besneeuwde landschap waar de route doorheen voerde. De sneeuw op de boomtakken, het gaf de wandelaars echt het gevoel van een winterwandeling. Daarbij kwam nog dat iedere deelnemers dit keer een appel kreeg. Omdat wij veel meer deelnemers hadden verwacht op onder meer de 25 en 40 km, waren er te veel appels, waardoor ook de wandelaars op de kortere afstanden er een konden krijgen. De 21 medewerkers die bij de voorbereiding en de uitvoering betrokken waren konden het er op deze dag dan ook enigszins van nemen.

De route voerde de wandelaars vanuit het Ginneken via het Wolfslaarpark, het Ulvenhoutse Bos, het Annabos, het Chaambos naar de eerste wagenrust aan de Chaamseweg. Hier werd koffie en thee geschonken. Daarna ging het verder langs landgoed Hondsdonk naar en over de Strijbeekse Heide en de Goudberg naar België om via de Markweg en de Meerseldreef weer bij Galder in Nederland te komen. Vervolgens werd de rivier De Mark gevolgd tot de stuw bij het Vonderpad. En vandaar ging het naar de rust in De Leeuwerik te Galder. Hier was alleen de rust voor de 25 en 40 km. Na deze rust liep men naar de Daesdonkseweg en via de buurtschap Notsel, het voormalige landgoed Luchtenburg en de Chaamseweg kwam men weer in Ulvenhout. Verder ging het nu naar de Pennendijk, waar de bouillonpost voor de 40 km was en waar ook de 20 en 25 km-lopers, gezien de temperatuur, gebruik van konden maken. Verder ging het naar de buurtschap naar Geersbroek en langs het landgoed Anneville om via het Ulvenhoutsebos Ulvenhout weer te bereiken. Hier was een tweede rust waar alle afstanden kwamen. Daarna ging de route naar het Markdal en passeerde daarbij de appelpost. Voorbij Kasteel Bouvigne liep men via het Laurenspark tenslotte terug naar de finish.

Gezien de geringe opkomst waren er deze keer geen verenigingen die meeliepen. Wel waren er leden van diverse verenigingen die individueel liepen. En uiteraard waren er de leden van onze eigen vereniging (30 in totaal). Ook waren er twee deelnemers uit België en zelfs twee wandelaars die helemaal uit Duitsland waren overgekomen. En tenslotte waren er totaal 13 leden van Wsv. Sint Jansstappers uit het Belgische Essen-Wildert, waarvan er 12 leden uit Nederland kwamen.