2012-05-05 Kampinatocht in Boxtel

Wandelen met WIEGO in Boxtel

Op 5 mei 2012 nam WIEGO uit Breda, met 40 wandelaars deel aan Kampinatocht in Boxtel, georganiseerd door wandelsportvereniging “De Keistampers”.

Vanaf 10.10 uur vertrokken de 20 en 30 km wandelaars van WIEGO vanuit het Jacob Roeland Lyceum. Na vertrek ging naar de tunnel onder de spoorweg naar de Bosrand. Hier kwamen ook de wandelaars op de 7 en 12 km. erbij. Zij werden hier met een busje naar toegebracht om ook door het mooie gebied te kunnen wandelen. Vanaf de Bosrand ging men het natuurgebied in. Achter het eerste klaphek was er een enorme modderpoel. Men wandelde nu in een bosgebied, maar even later, na divers hekken, bruggen en wildroosters, kwam men bij een groot weidegebied met aan het einde weer grote poelen. Na 10,6 km. was er de eerste rust in de “Hendrika Hoeve”. Na de rust werd even teruggelopen en kwam er een splitsing met de 30 km, die linksaf gingen, terwijl de 20 km. even verderop rechtsaf het natuurgebied in ging. Vanaf even voor 12.00 uur was het licht gaan regenen, maar rond 13.00 uur ging het harder regenen en moest de regenkleding aan. Intussen liepen de wandelaars op de uitgestrekte heide en kwamen daar samen met de 30 km. Via het rolstoelpad en even later de verharde weg kwam me bij de tweede rust. Na de rust ging de 20 km over een grasveld verder, terwijl de 30 km. terug wandelde en via een andere route op een weide samen kwam met de 20 km en gezamenlijk verder wandelde naar het eindpunt. Ondanks de regen vond iedereen het een prachtige tocht. De sfeer in de bus was optimaal, mede dankzij onze chauffeur Piet, die liedjes uit de jaren zestig afspeelde, waarbij vele meezingers.

Jef Maanders