2012-05-20 muggentocht te Haarlem 2

Wandelen met WIEGO in Haarlem

Op 20 mei 2012 nam WIEGO uit Breda met 38 wandelaars deel aan de Natuurlijke Muggentocht in Haarlem, georganiseerd door wsv. “De Stekende Muggen”. Deze naam is ontstaan om dat de Haarlemmers “Muggen” worden genoemd. De start was vanuit IJsbaan Haarlem. Na de start ging het door de bebouwde kom naar het Bloemendaalse bos. Door het bos ging het langs het hertenkamp en de hockeyvelden van Bloemendaal naar de Kennemerduinen. Waar het bij bank KD-19 linksaf ging terwijl de 25 km-lopers rechtdoor gingen. Bij het “Snoekebos” ging het omhoog de duinen op. Inmiddels was de zon gaan schijnen en werd het zo warm, dat jassen en jacks uitgingen. We bleven nu steeds in de duinen, waar de ene nog hoger was als de andere. We kwamen ook langs het uitzichtpunt “Starreberg”, waar we een mooi uitzicht op de omgeving hadden. Daarna moesten we een lang stuk omhoog, waar we door “Koevlak” langs de Schotse Hooglanders, naar het eindpunt van de duinen gingen. Bij de kiosk Duinroos zagen we veel wandelaars van WIEGO, die daar een rust hielden. Daarna ging het door Overveen en Bloemendaal terug naar Haarlem. Aan deze tocht namen 430 wandelaars deel en ze waren allemaal vol lof over de prachtige afwisselende wandeling.

Jef Maanders