2012-06-04 avondvierdaagse Ginneken

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

DEELNAME GINNEKENSE AVONDVIERDAAGSE HAALT BIJNA RECORD VAN VORIG JAAR

Van maandag 4 juni t/m donderdag 7 juni 2012 werd in het Ginneken voor de 66e maal de Bredase Avondvierdaagse georganiseerd. En de opkomst was weer grandioos. Nadat in 2011 het record aantal deelnemers van 2059 werd gehaald, waren er dit jaar 2032 wandelaars. Al met al een aantal om trots op te zijn. Tel daarbij nog op het aantal begeleiders (dat volgens de schatting van wijkagent Hans Hollierhoek, toch zeker rond de 800 à 900 kan liggen) dan liepen er dus bijna 3000 wandelaars mee dit jaar. Van de officiële wandelaars liepen er bijna 500 op de afstand 10 km, terwijl er ruim 1500 voor de afstand 5 km kozen. Veel deelnemers hadden zich via de voorinschrijving aangemeld. Een klein aantal deed dat tijdens de eerste wandelavond. De meeste deelnemers liepen in schoolgroepen. Dat waren: KBS De Zandberg, KBS Laurentius, KBS Jacintha, NBS Dirk van Veen, PCBS Dr. De Visser, KBS St. Joseph, KBS De Spoorzoeker, KBS Burchtgaarde en KBS Effen.

Ook liepen 20 leden van onze vereniging mee, waarvan 18 op de afstand 10 km en 2 op de afstand 5 km. Vanaf deze plaats feliciteren wij alsnog alle deelnemers met hun prestatie.

Maar ook Jan Verdaasdonk (voorzitter van het organiserend Comité Avondvierdaagse Breda van de gezamenlijke Bredase wandelsportverenigingen) feliciteren wij met de grote opkomst en het goede verloop en wij bedanken hem voor de inzet. Ook de andere medewerkers, namelijk 4 leden van Wsv. Steeds Voorwaarts, 5 leden van Wsv. Telstars, 14 leden van Wsv. WIEGO, de mensen van EHBO Breda-Noord, de verkeersregelaars en de wijkagent van het Ginneken met zijn collega’s krijgen felicitaties voor hun belangeloze hulp. Na afloop van de avondvierdaagse was er voor de medewerkers nog een korte gezellige bijeenkomst met een hapje en drankje als waardering voor hun hulp.