2012-06-04 avondvierdaagse Ginneken 2

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 GINNEKENSE AVONDVIERDAAGSE MET BIJNA 3000 DEELNEMERS WEER GESLAAGD

Donderdagavond 7 juni  leek de Ginnekense Kerkhofweg – ondanks de regen – enigszins op de Nijmeegse Via Gladdiola. Vele honderden ouders, grootouders, familieleden en kennissen stonden deze laatste avond van de Ginnekese Avondvierdaagse de deelnemers op te wachten met bossen bloemen, terwijl de muziek op het Valkeniersplein voor de vrolijke noot zorgde. Daarna kregen de wandelaar nog een ijsje van Albert Heijn, waarna de laatste meters werden afgelegd naar de finish in Gemeenschapshuis Vianden voor de felbegeerde herinnering (medaille of cijfertje) met een muzikaal onthaal door de Ginnekense Harmonie “Concordia”. Dat was dan het slot van de 66e Avondvierdaagse in Breda, die begon op maandag 3 juni met officieel 2032 deelnemers. Maar volgens wijkagent Hans Hollierhoek worden deze elke avond begeleid door zo’n 800 ouders, waardoor je aan bijna 3000 deelnemers komt.

Vooral vanuit de basisscholen is de Avondvierdaagse in trek. Niet alleen uit het zuidelijke gedeelte van Breda, zoals De Zandberg (603 deelnemers), Laurentius (485), Jacinta (246), Dirk van Veen (169), Dr. De Visser (156) en De Burchtgaarde (83). Ook basisscholen uit andere delen van Breda lopen de Avondvierdaagse in ’t Ginneken, zoals De Spoorzoeker (Belcrum, 93 deelnemers), St. Joseph (Driehoefijzers, 115 deelnemers) en Effen (36 deelnemers). Maar ook 18 leden van wandelsportver. WIEGO liepen mee. De meeste (1544) liepen dagelijks de afstand 5 km, en 488 de afstand 10 km.

De eerste en tweede dag werd het Mastbos doorkruist. De derde dag liep men door het Markdal, het Ulvenhoutsebos en langs Wolfslaar. Doordat die avond rond half acht een korte regenbui losbarste, moest er door een klein deel van het bos door de modder worden gegaan. Deze avond kregen alle wandelaars van Hansaplast (de landelijke sponsor van de Avondvierdaagse) een tas met diverse spullen, waaronder een speciale avondvierdaagse uitgave van Donald Duck. De laatste dag liep men door het Mastbos en over de Bieberg naar het Valkeniersplein waar de bloemenhulde plaats vond met muziek van  “Ulvolume”. Het zat de wandelaars die avond niet mee. Kort na de start begon het te regenen en dat bleef het tot de laatste bijna binnen was, toen klaarde het pas op. Aan het begin van de Jacqueline de Grezlaan hadden de deelnemers nog een aardigheidje gekregen van de aldaar woonachtige familie Burger, zoals deze dat al een aantal jaren geheel vrijblijvend doet. Tijdens alle wandeldagen had het organiserende comité onderweg voor een versnapering gezorgd, waarvoor zij de betreffende sponsors uiteraard zeer dankbaar is. Niet alleen deelnemers maar ook het organiserende comité kon na afloop terugkijken op een geslaagde avondvierdaagse mede dankzij de vrijwilligers op het startbureau en op het parkoers. En dat gold ook voor de aanwezige leden van EHBO Breda-Noord, de via Breda-Actief aangeworven verkeersregelaars en de wijkagent met zijn collega’s.