2012-06-02 Kinderdijk

WANDELING MET WIEGO TE KINDERDIJK

Op zaterdag 2 juni 2012 ging Wandelsportvereniging WIEGO met de bus naar Kinderdijk om daar met 40 wandelaars deel te nemen aan de Molenwaardtocht. De afstand die men af kon leggen was 5, 10, 15, 20 en 30 km. Kort na 10.00 uur vertrokken de wandelaars van WIEGO vanuit Partycentrum “De Klok”. Men ging rechtsaf naar de Molenkade en vervolgens linksaf de dijk af. Hier ging het rechtsaf over een bruggetje om daarna Alblasserdam in te wandelen. Men wandelde nu even door de bebouwde kom. Even verderop werd een wandelpad gevolgd en kwam toen in het recreatiegebied “Lammetjeswiel”. Na het park kwam men nog even door de bebouwde kom om vervolgens via enkele paden naar de Kortlandse Kade te gaan, waar de eerste rust was en tevens tijd om te eten.

Na de rust werd de Kortlandse Kade verder gevolgd richting Oud-Alblas. Aangekomen in Oud-Alblas ging het meteen linksaf het stiltegebied in en werd Oud-Alblas weer verlaten om via een bijna 3,5 km. lange bloedhete weg, zonder een enkele beschutting tegen de felle zon, richting Alblasserdam te gaan. Na deze lange weg volgde nog een 1,5 km lange weg, maar daarna werden de paden korter en ging men weer terug naar de Kortlandse Kade, waar de tweede rust was. Na de rust ging via de “Witte Brug”, over een onverhard pad en een fietspad verder. Na weer over een brug gegaan te zijn kwam men op het Molenpad, dat een wandel/fietspad tussen de Hoge – en Lage boezem is. Hier had men een prachtig uitzicht over de molens. Aan het einde van het pad was men weer terug in Kinderdijk en was de tocht ten einde. De tocht was voor de 20 km-wandelaars in het begin en het einde zeer mooi. Onderweg zag men nog een eend op het nest zitten met een kuiken. In tegenstelling tot de vorige tocht, liep men nu door het vlakke land.