2012-06-02 Paleizentocht te Baarn

PALEIZENTOCHT TE BAARN

Toen WIEGO zaterdag 2 juni 2012met de bus naar de Molenwaardtocht ging, stapten mijn vrouw en ondergetekende in de auto naar Baarn. Gestart om 8.15 uur in Etten-Leur waren we om 9.20 uur bij Kasteel Groeneveld/Hoeve Ravenstein, waar de start plaats vond. Aldaar werden we met een persoonlijke handdruk ontvangen en welkom geheten voor de deelneming. We konden kiezen uit 15 of 25 Km. Deze tocht is een sponsortocht, georganiseerd door KIWANIS ten behoeve van het project STOP TETANIS Internationaal voor kinderen. Het inschrijfgeld is € 7.50 per persoon. Wij kozen voor de 15 Km. Bij een heerlijke temperatuur en een zonnige lucht gingen we op pad.

We liepen door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Slechts onderbroken door het oversteken van een spoorwegovergang en 2x een drukke weg liep deze tocht enkel door de mooiste paden van de bossen daar. Zonder in details van de route te treden noem ik alleen de namen van de landgoederen waar we liepen. Staatsbosbeheer – Buitenzorg – Baarnse bos – Pijnenburg – Brandenburg – De Stulp – Paardenbos – de bossen direct naast Paleis Soestdijk. Onderweg diverse gelegenheden voor verfrissingen. Een duidelijke routebeschrijving met bijzonderheden, goed gepijld door S.G.W.B. Alleen de naam Paleizentocht was wat te veel gezegd. Wij van de 15 km zagen alleen Kasteel Groeneveld, waar allerlei bouwmachines bezig waren het voorplein te renoveren, afgeschermd door van die bouwhekken. Paleis Soestdijk was heel goed te zien omdat we langs het grote hek liepen dat op de TV altijd te zien is. De 25 km kwam langs het in de Lage Vuursche gelegen Kasteeltje Drakesteijn dat niet vanaf de weg te zien is, maar de fraaie omgeving maakte dat goed volgens de beschrijving.

In een rustig tempo met een 3 tal stops genoten we van een schitterende wandeling. Het waren Martha haar eerste 15 km. Om even voor 13.30 uur waren we weer bij Hoeve Ravenstein ons startpunt. Na een stempel voor mijn wandelschrift gingen we huiswaarts. Er waren een 160 tal deelnemers, jammer voor het goede doel. Verleden jaar ruim 300. Om 3 uur waren we weer in Etten-Leur, het was een mooi uitstapje.

Arie de Bloeme.