2012-06-16 Falconwalk

DE FALCONWALK

Op zaterdag 16 juni gingen Peter Heeren, mijn zoon Johan en deze schrijver vroeg uit de veren. Om 6.15 uur gingen we op weg naar Schaarsbergen. Door een wat langere reistijd waren we daar om 7.45 uur. Zonzeel-Hooijpolder en de rijksweg bij Arnhem waren afgesloten wegens werkzaamheden door Rijkswaterstaat. Opgewacht door militairen van de 11e Luchtmobiele Brigade, werden de auto’s naar de diverse parkeerplaatsen gewezen, op dit wel heel grote kazernecomplex. Wat waren wij blij dat we van te voren hadden ingeschreven, lange rijen wachtenden bij de inschrijftafels. Wij gingen om 8.15 uur op pad.

Direct vanuit de kazerne het bos in. De namen van de parken, landgoederen en bossen ; “Delhuijzen”, “Plagdel”, “Tonberg” en “Kluizenaarsberg”. De eerste rust op 10,3 km was in de Orangerie van kasteel Rosendael. Na een kopje koffie en een boterham verder door het park bij het kasteel met watervallen grote vijvers en de bekende schelpengrotten. Via de buitenwijken van Arnhem naar de rust op 14,3 km op”Bronbeek”. Over het terrein van dit tehuis voor militairen naar park “Angerstein”, dan park “Klarenbeek” en park “Sonsbeek” waar een rust was op 20,8 km. Verder weer naar park” Zijpendaal” met kasteel-landgoed “Schaarsbergen”. Via bospaden en een stuk randweg kwamen we bij de laatste rust op 29 Km. Dat was bij het museum 40 – 45. Toen was het nog maar 2,9 km naar de kazerne. Totaal 31,9 km gelopen.

We haalde onze herinnering op en namen een verfrissing. Op het grote kazerne terrein was van alles te doen: gratis pannenkoeken voor de deelnemers, een aantal militaire voertuigen, wat stands met informatie, een paratoren. Ook was het museum van de legerplaats open. Hierin historische verzamelingen van het “Regiment Van Heutz”en het “Garderegiment Jagers en Grenadiers”. De herinnering is ook bijzonder. De eerste keer krijg je de medaille met het wapen van de 11e Luchtmobiele Brigade, bij elke volgende deelname een pin met het originele wapen van de onderdelen die in de Brigade zijn op gegaan. Zelf heb ik nu al 3 pinnen en ga voor de medaille van 5x met een groter lint voor de volgende pinnen. Wij hadden met ons drieën een schitterende wandeldag en bij gezondheid op 1 juni 2013 weer van de partij. Om 17.15 uur waren we weer veilig terug in Etten-Leur. Op de informatie van de Falcon las ik dat er 2700 deelnemers waren.

Arie de Bloeme