2012-06-24 Bossentocht

ONDANKS REGEN TOCH EEN GESLAAGDE BOSSENTOCHT

Op zondag 24 juni jl. organiseerde WIEGO de 49e Bossenwandeltocht. Dagen, weken en maanden van voorbereiding gingen er aan vooraf. Maar één kwestie is niet te regelen: het weer. Het was al voorspeld, maar ’s morgens vroeg leek het toch nog droog te blijven. Niets was minder waar. Vanaf zes uur begon het eerst te miezeren en daarna ging het harder regenen. Wel was er soms een kort droge pauze. Ondanks dit weer kwamen er toch totaal 215 wandelaars. Dat is zo’n 40 meer dan vorig jaar. Nu waren daar 57 leden van Sportief Wandelgroep Zoetermeer bij die tussen kwart over en zeven en half acht per bus werden gebracht. Het zouden er meer zijn geweest, maar 14 leden bleken niet te zijn komen opdagen. Mede door het weer haakten 7 deelnemers na 22 km (op de afstand 40 km) af bij de caférust in “Café Schuttershof”. Zij zagen het niet meer zitten en lieten zich ophalen of bestelden een taxi terug. Ondanks dit overwegend slechte weer en de daardoor soms modderige paden bleek het merendeel van de wandelaars zeer tevreden over het parkoers, de bewegwijzering en de duidelijke beschrijving te zijn. Ook over de mensen op het startbureau en onderweg op de posten was men zeer te spreken. De Zoetermeerse groep liet zelfs doorschemeren te overwegen om volgend jaar opnieuw te komen. Dat mag echt wel als een compliment aan onder meer de medewerkers worden opgevat. Totaal waren er 24 medewerkers die hielpen.

Het parkoers was grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar. Een kleine wijziging was er in de eerste lus van de 40 km-afstand die deze maakte ten opzicht van de afstand 30 km. Het stuk door het Chaambos (bij landgoed Valkenberg) was verder ingekort omdat de paden bijna niet meer te herkennen zijn, zo weinig wordt dit bosgedeelte bezocht door bezoekers. De eerste deelnemers moesten hier letterlijk door het hoge gras. Verder waren de verzorgingsposten weer op de bekende plaatsen bij de fam. Smeekens aan de Koekelberg bij Ulvenhout, bij het fietstunneltje bij landgoed Anneville bij Ulvenhout en bij de kantoorboerderij van Staatsbosbeheer aan de Bouvignelaan bij Breda. De caférust voor de afstanden 30 en 40 km was in Café “Schutterslust” aan de weg van Bavel naar Gilze. En de start en finish was natuurlij in café “Heuvelzicht aan de Heuvel-straat te Breda (Princenhage/Heuvel).