2012-07-21 Vierdaagse van Nijmegen

De Vierdaagse van Inge en Kees

Hier ben ik weer met een wandelverslag van de Vierdaagse van Nijmegen. Zaterdag 14 juli gingen Kees en ik richting Nijmegen om ons voor te bereiden op het grote wandelfeest. Wij wonen die dagen in hotel Haarhuis in Arnhem en hier zijn wij al van af 2005 te gast; goed eten en een bed en bad. Zondagmorgen eerst naar Nijmegen om de dienst bij te wonen in de Sint Stevenskerk. Die was al behoorlijk vol. Hierna gingen Kees en ik een kopje koffie drinken op de markt, mooi weer. Om 13 00 gingen wij richting de Wedren en het Julianaplein om de startkaarten op te halen. Het was goed te vinden, maar behoorlijk druk. Kees ging naar het tentje A, een lange rij. En ik moest ook nog even de kaart ophalen en ging naar het tentje P. Met 60 minuten hadden wij alles gereed voor de start op dinsdag.

Maandag heerlijk uitgeslapen en rond 9 00 ontbijten in ons Hotel in Arnhem. Hier een korte wandeling gemaakt bij het Airborne plein en langs de Rijn. Heel rustig. Vanmiddag richting Nijmegen waar ook onze wandelploeg zal arriveren van de wandelvrienden van de Ronnie Tober Foundation (RTF) en om 14.00 naar de Gouden Kruisdragers. ‘s Morgens was het weer nog mooi, maar ’s middags was het weer pet dus richting Kolpinghuis naar de Gouden Kruisdragers. Rond 15.30 met de trein richting Arnhem. Op tijd eten, een kopje koffie, een borreltje en slapen.

Dinsdag om 05.00 ging de wekker. De eerste etappe van de Vierdaagse van dinsdag is de dag van Elst. Vind ik ook een mooie dag. Langs onze route posten van OLAT, RTF en De Sprong, waar wij bij de eerste post in Bemmel om 9.40 waren. Bij de post van RTF in Elst, waar wij om 10.45 aankwamen, waren Huub en Bert en die hebben verder met ons mee gelopen. Rond 16.00 waren we binnen.

Woensdag de tweede etappe van de vierdaagse: de dag van Wijchen. Vandaag wordt gezien als de zwaarte dag. Ik had hier gelukkig geen last van. Het was mooi en droog en de zon was ook aanwezig. Het was vandaag beter weer als dinsdag en goed wandelweer. Met veel plezier gingen we rond 7.45 van start en rond 9.54 waren wij in Diervoort bij De Sprong. Ik ging nog een pit stop maken, moest even wat kwijt, maar Huub en Bert kwamen er ook net aan. Samen gingen wij rond 10.10 weer door naar Alverna. Hier waren wij rond 10.30. Huub en Bert liepen vandaag ook weer met ons. Wij liepen van post naar post, heel gezellig, het was ook weer feest. Rond 11.47 waren wij met ons allen in Wijchen bij de soep post van De Sprong. Rond 12.00 weer verder richting Woezik waar wij ook een post hadden van de RTF en wij rond 12.30 aan kwamen. Even een broodje eten. Nog 12 km te gaan en nog een fruit post van De Sprong waar wij rond 14.30 even gingen zitten. Rond 14.45 weer door en nu gelijk verder. Om 16.00 liepen wij binnen.

De derde etappe van de vierdaagse: de dag van Groesbeek. Vandaag gingen we weer om 6.24 met de trein naar Nijmegen. Om 7.00 waren wij reeds bij de Wedren en om klok slag 7.30 gingen wij van start. Meestal liepen we rond 7.45 weg. Het was nog droog en de zon had geen zin om op te staan. Veel wolken boven het parcours maar nog droog. Wij liepen goed door. Er waren echt veel uitvallers. Rond 9.30 liepen wij Malde binnen. Een stukje door lopen en blind liepen we naar onze rust post bij Dichter Bij. Maar hier stond niemand. Een stukje verder zag ik aan de over kant van de straat onze rust post staan. Even wat eten en drinken en daar kwamen Anke en Ben ook al. Ik vond het gek dat wij niet bij Dichter Bij stonden. Even later kwam Bert van WIEGO ook door. Die dacht dat wij eerder een koffie stop hadden. Om 10. 00 kwam Huub ook door. Via de posten van De Sprong en de RTF richting Groesbeek en Berg en Dal naar Nijmegen. Bijna binnen het begon te regen tot Nijmegen. Drijf en drijfnat kwamen wij binnen rond 1600. De schoenen moesten in de wasdroger. Morgen is de laatste dag.

Vandaag de vierde en laatste etappe van de vierdaagse. Voor ons is dat Heumen en Malden. Voor ons ging alles goed via Diervoort. Even bij De Sprong een korte rust en een kopje soep om 9.40. Rond 10.00 kwamen Huub en Bert. De stoelen waren bezet. Kees en ik gingen weer verder maar helaas ging er iets mis, zodat zij ons niet meer tegenkwamen. Het was gelukkig goed en mooi weer, de zon had er ook weer zin in en via Overasselt naar Heumen en de Sint Annastraat. Het weer was weer mooi. Nijmegen: naar dit bord hebben wij vier dagen lopen zoeken. Met de heren naar het eind punt nog even. Nu nog 2 km. Met ons allen gaan wij richting het einde. Ronnie en Jan waren er toch ook weer bij. Tot slot willen Kees en ik alle mensen en sponsoren bedanken, alle verzorgingsploegen, de RTF, De Sprong, O.LAT, de Nederlandse Spoorwegen en de organisatie van de Vierdaagse. Er zat vrijdagmorgen iemand bij ons in trein die dacht dat zij al bij de start was en met de startkaart in de trein zat, waar ik nu nog om moet lachen en Ans had het niet door.

Groeten van Kees en Inge Mol