2012-09-30 Brabant wandelt

8e Brabant Wandelt had prachtig weer

Op zondag 30 september 2012 werd in Breda voor de 8e maal Brabant Wandelt georganiseerd. In samenwerking met Zorgcentrum “Thebe” locatie Lucia (in de wijk Princenhage) en Wandelsportvereniging WIEGO en gesponsord door Albert Heijn, vertrok dit wandelevenement voor de 7e keer vanuit Zorgcentrum“Thebe” locatie Lucia, met slechts 67 deelnemers dit keer. Aan het weer lag het niet, want het was een prachtige, zonnige dag. Volgens de medewerkers van Lucia lag het aan de terughoudendheid van de familieleden van de bewoners.

De wandeling ging dit keer naar en door Westerpark. Voor de afstand 1 km was dit niet mogelijk. Deze laatste groep deelnemers liep vanaf de startlocatie naar en door Heilaar en via de Haagse Markt weer terug. De overige drie afstanden (3, 5 en 10 km) kruisten de Ettensebaan en liepen via het Heilaarpark naar de Westerparklaan. Daar ging de 3 km-route terug naar de Ettensebaan om in Heilaar aan te sluiten op de 1 km-afstand. De overige afstanden gingen verder naar Verzorgingscen-trum Westerwiek waar de mogelijkheid was om een consumptie (voor eigen rekening) te gebruiken. Hierna maakte de 10 km-route een lus van 5 km naar de achterkant van de woonboulevard om via de Leursebaan en Westerpark-Noord uit te komen op de Tuinzigtlaan en zo terug te keren naar Westerwiek. Hierna liep de afstand 10 km gelijk op met de afstand 5 km naar de Westerparklaan om daar aan te sluiten op de 3 km-route.

Het was voor de deelnemers en de medewerkers weer een gezellig evenement met vooraf koffie of thee en na afloop twee consumpties en een hapje. De deelnemers en hun begeleiders waren na afloop zeer tevreden over de tocht. Met name Petra Vissenberg van locatie Lucia heeft zich ingezet bij de voorbereiding en uitvoering en voor het binnenhalen van de sponsors. Maar ook de medewerkers van onze vereniging willen wij nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp en inzet.