2012-10-06 Furiademars te Maassluis

Wandelen met WIEGO in Maassluis

Op zaterdag 6 oktober 2012 nam WIEGO met 42 wandelaars deel aan de 27e Furiademars in Maassluis. Om even over tienen was de bus in Maassluis en om kwart over tien vertrokken de 1e wandelaars voor hun tocht van 8, 16, 20 en 30 km. Het vertrek was vanuit het wandelcentrum VTM, Dr. Albert Schweitzerdreef 475. Via fiets- en wandelpaden ging het langs de rand van Maassluis naar de Schenkeldijk. Deze dijk werd gevolgd tot het einde. Nu ging met rechtdoor over de spoorbaan naar de Nieuw Waterweg. Hier vervolgde men de weg over het pad naast het water tot de woonwijk “Balkon”. Daarna ging het over een schelpenpad naar station West. Van daar wandelde men over rustige paden naar de Van Beethovenlaan, om vervolgens bij de 3e flat een pad met grote tegels te volgen tot de Mozartlaan. Nu ging her verder over de Westlandseweg. In de bocht van de weg kwam men op De Noorddijk welke men tot het einde volgde. Men kwam nu in de Hoogstraat en Zuiddijk met op het einde een molen. Nu ging het over de spoorbaan richting kades. Verder kwam men bij de aanlegsteiger van de veerpont aan de Deltaweg. Hierna ging het naar de Vlaardingsedijk en na de spoorbaan overgestoken te zijn, kwam men via de Prinses Julianalaan en de Tooroplaan op het pad langs de Boonenvliet. Na de Stenenbrug overgestoken te zijn ging het naar de rust bij voetbal vereniging VGL. Na de rust wandelde men vooral over voetpaden richting centrum waar het zeer druk was i.v.m. de jaarlijkse Furiade. Na de drukte ging het via de Goudsteen en nog enkele andere straten naar de Weverskade welke tot het einde gevolgd moest worden en daar een brug over moest. Deze weg was erg lang en bij alle van de vele bruggen dacht men: we zijn er. Maar ieder keer was het mis. Op het einde kwam men eindelijk op de Maasdijk en na die overgestoken te zijn kwam men op de Dr. Albert Schweitzerdreef en was de tocht ten einde. Alle wandelaars vonden het een mooie tocht, maar dit was ook wel te danken aan het feit, dat het na 11 uur niet meer regende en de zon volop aan het schijnen was. Maar het minpunt was, dat de routes niet erg duidelijk aangegeven waren en velen verkeerd gewandeld waren, waardoor ook de bus later vertrok. Wel kwam men van het bestuur zich in de bus verontschuldigen, dat de routes niet erg duidelijk aangegeven waren

Jef Maanders