2012-10-21 west Brabantse Loopdag te Breda

19e West-Brabantse Loopdag

Op 21 oktober 2012 waren er 410 wandelaars aanwezig voor de jaarlijkse West-Brabantse Loopdag in Breda. De wandelaars vertrokken voor 9.00 uur vanuit het nieuwe clubhuis van A.V. Sprint. Via het bruggetje en na het verlaten van de parkeerplaats ging het linksaf de Burgemeester de Manlaan in. Bij lantaarnpaal 21 ging men het bos in en wandelde rechtstreeks naar de HuisDreef. Daar ging het rechtsaf naar de Stouwdreef om vervolgens rechtsaf de Heldreef in te gaan. Aangekomen bij de Langedreef ging het linksaf, om vervolgens weer rechtsaf te slaan en via de rode wandelroute weer terug te komen op de Langedreef. Daar ging het linksaf en daarna weer rechtsaf om via de Mastendreef tussen de 2 vennen naar de Schapendreef te wandelen, die weer uitkwam op de Verlengde Langedreef, waar linksaf geslagen werd naar de Galderseweg. Deze volgde men tot de 1e verharde weg rechtsaf, waar de verzorgers Johan en Diny koffie of thee aanboden. Na deze post ging het verder op deze weg verder, waar de omgeving flink veranderd was. De wandelaars kwamen nu op de Oude Postbaan en via de Heistraat kwam men bij de rust in café “Dennenlucht”, waar Inge op de controlepost zat. Na de rust ging terug de Heistraat in en via een bospad kwam men nu op de Goordreef. Via de Frederiksdreef en de Zevenlindendreef kwam men op de blauwe wandelroute en die werd gevolgd tot men op de Langedreef uitkwam. Via de Torendreef ging het naar de Burg. De Manlaan en via het parkeerterrein weer terug naar het clubhuis van Sprint. Het was weer prachtig wandelweer en een zeer mooie tocht, zodat iedereen weer tevreden huiswaarts ging.

Jef Maanders