2012-11-04 Loonse en Drunense Duinen

Wandelen met WIEGO door de Loonse en Drunense Duinen

Op 4 november 2012 gingen 42 wandelaars van WIEGO met de bus naar Waalwijk, om daar deel te nemen aan de Winterserietocht van de Wandelsportvereniging “Waalwijk ’82”. Met zonneschijn bij het vertrek uit buurthuis “De Wierd” in de Crispijnstraat ging het eerst naar het Halve Zolenpad en vervolgens naar de Bachlaan. Men wandelde even door Sprang-Capelle om vervolgens over de Eikenlaan naar Kaatsheuvel te wandelen. Op de Haesrechtstraat ging men rechtsaf en voor een viaduct ging deze straat naar links en deze bleef men volgen. De straat veranderde van naam en werd Duinweg. Deze weg werd volledig uitgelopen en op het einde ging het rechtsaf de Waalwijksebaan op naar de wagenrust.

Na de rust ging men door de mooie Loonse en Drunense Duinen in. Men bleef door het natuurgebied wandelen en kwam uit in Loon op Zand, waar over de heide werd gewandeld. Zo kwam men over verschillende wandelroutes weer terug in Kaatsheuvel, waar een rust was op Waalwijksebaan.

Na deze rust kon men even over de verharde weg wandelen en via de Plantloonseweg gingen de wandelaars weer het natuurgebied in tot de Wielstraat en daarna wandelde men door de bebouwde kom weer terug naar de “De Wierd”, waar het merendeel van de wandelaars droog binnen gekomen was.

Het was een mooie tocht, alleen jammer, dat het om tien voor half twee was gaan regenen tot kwart voor drie. En om kwart over drie scheen de zon weer en met zonnig weer keerden de wandelaars weer huiswaarts.

Jef Maanders