2012-11-24 St Nicolaastocht

WIEGO wandelt St-Nicolaastocht in Putte (NL)

Op 24 november 2012 namen 42 wandelaars van WIEGO deel aan de Sint Nicolaastocht in Putte. Even na 10 uur vertrokken de eerste wandelaars van WIEGO vanaf de kantine van plasticfabrikant Niftrik aan hun tocht. Na vertrek wandelde men via de Bosweg, Bossenstraat en de Noordstraat (waar aan de rechterkant een groot Joods kerkhof was), via de Herenbaan naar de Putseweg, die men overstak. Direct hierna ging men het gebied “De Stoppelbergen” in. Even later wandelde men langs de achterkant van Politie Academie. Vervolgens kwam op een open gebied met grote prei velden, waar tussen een zeer modderig pad. Hierna kwam men op de verharde Langstraat, waar men rechtsaf sloeg. En daarna ging men linksaf de Middenweg op. Via de Heuvelweg, de Molenweg en de Bredestraat ging het naar de controle bij Frans Hoeks.

Na de controle ging het naar de Putseweg, waar men rechtsaf ging en even later linksaf de “Ossendrechtse Heide” (voormalig militair oefenterrein) op met een groot stuk los zand. Na de heide kwamen de landgoederen “Bieduine”, “de Paalberg” en vervolgens “De Heuche Bollaerd”, waar weer een controle was bij camping “Hazeduinen”.

Na deze controle wandelde men over de 1e Verbindingsweg naar de Herenbaan. Hier sloeg men linksaf en na de voetbalvelden ging het rechtsaf naar de Putseweg. Daar stak men de weg over en achter langs de begraafplaats kwam men in het “Moretusbos”, een landgoed van een Belgische adellijke familie. Vervolgens ging het langs theehuis van “Kasteel van Ravenshof” naar het kasteel. Bij het kasteel ging het de Grensstraat in en rechtstreeks naar het eindpunt. Men vond het een mooie tocht, maar met het modderpad was niet iedereen erg gelukkig.

Jef Maanders