2013-08-03 Strand en Duintocht Vlissingen

Strand en Duintocht te Vlissingen

Zaterdag 3 augustus 2013 ging WIEGO met een bus met 51 wandelaars naar Vlissingen om deel te nemen aan de Strand en Duinwandeltocht van Wandelsportvereniging DVT (De Vrolijke Tippelaars). Rond 10.15 uur kwamen we in Vlissingen aan. De start was vanuit eetcafé “De Kanovijver” aan de Burg. Van Woelderenlaan. Het is een hele mooie wandeltocht, maar niet goed gepijld. Om half elf ging ik van start voor de 20 km. Het is een mooie, maar pittige wandeltocht, namelijk duintrappen op en af en duintoppen op en af. Rond half één was ik in Zoutelande bij café “De Fiets”. Buiten natuurlijk alles weer vol. De mensen claimen gewoon de stoelen op het terras. Rond één uur weer rustig verder gegaan en niets afgesneden. Kan ook moeilijk als je het laatste stuk over het strand terug moet lopen. Om drie uur was ik weer binnen bij de start.

Het was een mooie en zonnige dag met alleen in het begin even een klein miezerbuitje. Nadat iedereen weer terug was – ook de leden die 30 km naar Westkapelle hadden gelopen, stapten we weer snel in de bus voor de rit terug naar Etten-Leur en Breda. Dat snel instappen moest wel, want de bus stond op een plaats waar die eigenlijk niet mocht staan en er was al een motoragent langs geweest. Maar gelukkig had deze begrip voor de situatie en kreeg de chauffeur geen bekeuring.

Meeuw de Plager