2013-09-28 42e Markdal wandeltocht

42e Markdal-wandeltocht

Op zaterdag 28 september jl. organiseerde onze vereniging alweer voor de 42e maal de jaarlijkse Markdal-wandeltocht. Dit jaar namen er 430 wandelaars deel aan deze tocht, die na afloop bijna allemaal tevreden waren. Uiteraard is er altijd wel iets op te merken, zoals bijvoorbeeld een markeringsbordje dat niet helemaal duidelijk hing, maar over het algemeen alleen maar tevreden gezichten. Dat kwam mede door het redelijke wandelweer en het (volgens velen) mooie en gevarieerde  parkoers, maar ook door de wijze waarop zij werden geholpen door de 23 medewerkers, die wij nogmaals van harte bedanken voor hun hulp en inzet.

Helemaal feilloos verliep de wandeltocht niet. Onderweg bleek een deelneemster van Wsv. A.W.V. uit Aalsmeer haar arm gebroken te hebben. Een toevallig in het bos aanwezige huisarts trok deze conclusie, die in het ziekenhuis werd bevestigd. Gelukkig voor mevrouw hoefde er niet operatief te worden ingegrepen, maar een geplande reis naar Rome kon niet doorgaan. Een andere deelneemster van dezelfde vereniging bleek bij terugkomst haar onderbeen flink geschaafd te hebben door een val. Maar hier kon Petra Kint met onze EHBO-trommel wonderen verrichten. Alleen gaat Maryse van Dijk nu onze verbandtrommels weer controleren en aanvullen.