2013-09-29 9e Brabant Wandelt

9e Brabant Wandelt verliep weer gladjes

Op zondag 29 september 2013 werd in Breda voor de 9e maal Brabant Wandelt georganiseerd. In samenwerking met Zorgcentrum “Thebe” locatie Lucia (in de wijk Princenhage) en Wandelsportvereniging WIEGO, en gesponsord door Albert Heijn vertrok dit wandelevenement voor de 8e keer vanuit Zorgcentrum“Thebe” locatie Lucia, met dit keer 67 deelnemers. Dat de opkomst lager was dan in het verleden lag niet aan het weer, want het was een prachtige, zonnige dag. Volgens de mede-werkers van Lucia lag het vermoedelijk aan het feit dat er in Huize Haga en Princenhof weinig aandacht en medewerking wordt geschonken.

De wandeling ging dit keer naar en door De Rith en het Liesbos. Voor de afstand 1 km waren dit jaar geen aanmeldingen. De overige drie afstanden (3, 5 en 10 km) gingen vanaf de start langs de molen van Princenhage en vandaar naar en door het park langs de Ambachtenlaan. Daarna werd de autosnelweg gekruist via het viaduct van de Rithsestraat, waarna via de Den Dogdreef en de Sprundelsebaan de Liesboslaan werd bereikt. Daar ging de 3 km-route terug langs Princenville naar de finish in Lucia.. De beide overige afstanden gingen verder langs de Liesboslaan naar café De Peer bij het Liesbos waar de mogelijkheid was om een consumptie (voor eigen rekening) te gebruiken. Hierna maakte de 10 km-route een lus van 5 km om en door het Liesbos, waarbij onder meer restaurant De Boschwachhter werd gepasseerd, om daarna weer terug te keren bij café De Peer. Hierna liep de afstand 10 km gelijk op met de afstand 5 km langs de Liesboslaan en Princenville om zo terug te komen bij de finish.

Het was voor de deelnemers en de medewerkers weer een gezellig evenement met vooraf koffie of thee en na afloop twee consumpties en een hapje. En voor onderweg was er een door Albert Heijn gesponsord sapje. De deelnemers en hun begeleiders waren na afloop zeer tevreden over de tocht. Met name Petra Schrauewen van Lucia heeft zich ingezet bij de voorbereiding en uitvoering en voor het binnenhalen van de sponsors. Maar ook de medewerkers van onze vereniging willen wij nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp en inzet.