2014-09-28 Brabant Wandelt

Op zondag 28 september 2014 werd in Breda voor de 10e maal Brabant Wandelt georganiseerd. In samenwerking met Zorgcentrum “Thebe” locatie Lucia (in de wijk Princenhage) en onze vereniging gebeurde dit voor de 9e keer vanuit Zorgcentrum “Thebe” locatie Lucia. Totaal waren er dit jaar 86 deelnemers waaronder 10 leden van onze vereniging. Ten opzichte van vorig jaar is dat weer een stijging met zo’n 20 deelnemers. Ook het weer werkte mee, want het was een prachtige, zonnige dag. De medewerkers van Lucia hadden dan ook goed propaganda gemaakt in het tehuis, evenals onze vereniging in de media , terwijl ook her en der flyers waren verspreid.

De wandeling ging dit keer naar en door De Rith en het Liesbos. Voor de afstand 1 km waren dit jaar slechts 2 aanmeldingen. De overige drie afstanden (3, 5 en 10 km) gingen vanaf de start langs de molen van Princenhage en vandaar naar en door het park langs de Ambachtenlaan. Daarna werd de autosnelweg gekruist via het viaduct van de Rithsestraat, waarna via de Den Dogdreef en de Sprundelsebaan de Liesboslaan werd bereikt. Daar ging de 3 km-route terug langs Princenville naar de finish in Lucia.

De beide overige afstanden gingen verder langs de Liesboslaan naar café De Peer bij het Liesbos waar een consumptie (voor eigen rekening) gebruikt kon worden. Hier maakte de 10 km-route een lus van 5 km om en door het Liesbos, waarbij o.m. restaurant De Boschwachter werd gepasseerd, waarna men terugkeerde bij café De Peer. Daarna liep de afstand 10 km gelijk op met de afstand 5 km langs de Liesboslaan en Princenville (waar Anny van Lint en Victor Keijner als verkeersregelaar stonden om zo terug te komen bij de finish. Diverse deelnemers op de afstand 3 km genoten van een niet geplande rust bij Princenville. Het was voor de deelnemers en de medewerkers weer een gezellig evenement met vooraf koffie of thee en na afloop twee consumpties en een hapje. De deelnemers en hun begeleiders waren na afloop zeer tevreden over de tocht.