2015-03-14 Rode Kruis Voorjaarswandeltocht

9e RODE KRUIS VOORJAARSWANDELTOCHT TE GOES

Op 14 maart deden wij mee met deze tocht. Zo dikwijls gaan we Zeeland niet in om te wandelen. 70 km. van Etten-Leur en 53 minuten rijden volgens de routebeschrijving. Na een vlotte reis waren we om 9.20 uur in Goes. Start in gebouw “de Cirkel“ aan de Beukenstraat. Een multifunctioneel gebouw om in te schrijven. Na de koffie begonnen we om 9.50 uur aan de 15 km. Er waren ook afstanden van 5-10-20-30 km. Een niet al te stevige frisse wind en af en toe een zonnetje. Zo mooi als de vorige dagen scheen de zon niet. Maar prima wandelweer. Na een paar straten waren we al in het buitengebied.  Een open landschap met daarin de in deze streek van Beveland bekende appel- en fruitkwekerijen. Nu nog kale stammetjes zonder knop of blad met aan de rand de populieren die in de bloei bescherming moeten bieden tegen de wind.

Vooral in het begin waren er geen pijlen. Menig wandelaar zag je met in de hand de routebeschrijving zoeken. Alleen door goed de beschrijving te lezen en de straatnaamborden in de gaten te houden kwamen we er uit. Maar bij een overweg sloeg de verwarring weer toe. Weer stonden we met een groepje te zoeken waarheen te gaan. Toen zag ik ineens een naambordje waar we rechtsaf moesten de ’s Heerabskerksezandweg en zaten we weer op het goede spoor. Daarna was de weg goed te vinden met de pijlen. Maar ja wat wil je; het RODE KRUIS is er om mensen in nood te helpen en is geen wandelsportvereniging. We zagen de kerktorens van ‘s Heer Abtskerke en ’s-Heer Arendskerke, liepen door het gehucht Abbekinderen en raakte net de rand van Kloetinge. De route ging ook nog door een klein bosgebied. En zo waren we weer in Goes terug. De wat langere routes zagen ook nog het Zeeuwse heggenlandschap, hoorde ik bij terugkomst.

Terug bij de start waren er al meerdere opmerkingen gemaakt over het pijlen. Die werden genoteerd en zouden bij de volgende tocht worden meegenomen. Na een stempel, een vaantje, een Rode Kruisspeldje en een plaatje voor het wandelschrift konden we  weer richting Etten-Leur gaan. Natuurlijk namen we nog zo’n heerlijke Zeeuwse Bolus mee voor bij de koffie thuis. Zeker een tocht om nog eens te lopen vooral als dan de fruitbomen in bloei staan.

Martha en Arie de Bloeme.

P.S.  wat zijn de aantallen deelnemers bij de diverse tochten  toch heel  verschillend .Ik heb die bij wat tochten genoteerd. 21-2. Kruiningen. Laatste winterserie Z.W.B.: 180. Men had gerekend op 100/150. 7-3. Oudenbosch.. Rondje Halder-berge: 610. 14-3. Goes. Rode Kruis Voorjaarstocht: 265. 21-3 Rucphen. Kees Knappers Bostocht: 409 .28-3. Zandvoort. 30 van Zandvoort: 5958. Veel motregen. 29-3. Alphen-Chaam. Lente  Enclavetocht:. 80. Heel veel motregen. Arie.