2015-03-21 Wintertocht Leerdam

Lente of herfst bij een Winter(serie)tocht

Zaterdag 21 maart 2015 moet traditioneel de eerste Lentedag Zijn. Het leek wel HERFST !!!! Vandaag de eerste buswandeltocht van WIEGO naar Leerdam. Rond 8.30 uur liepen Kees en ik van huis naar onze opstapplaats. Wij waren er vrij vroeg. Het was nog droog en er scheen een zonnetje. Naarmate wij uit Brabant gingen, hoe meer het begon te regenen onderweg. Nou ja, het zal wel meevallen. Het is immers lente. Wij stapte rond 10.00 uur uit de bus en het begon het weer te regenen. Waarop Erna zei: verdorie, moet dat nou? Kees wilde gelijk van start. Ik zei: eerst even een kopje koffie. We hebben zes uur de tijd.

Rond 10.15 uur gingen wij van start voor de 20 km. Het was wel een mooie wandeling en heel goed gepijld. Wij kozen toch het meest de verharde wegen. Op 2 punten gingen wij even afwijken van het parcours .Van Zuid-Holland bijna gelijk naar Gelderland via Heukelum en langs Kasteel Heukelum waar wij ook langs teruggingen. Op 11 km was onze eerste rust bij het theehuis De Uitspan in Heukelum. Wij zijn daar meer geweest op de dijk. We waren er rond 12.15 uur. Om 12.30 uur weer door. Nog 9 km te gaan. Met Kees zijn knie ging het wel weer wat beter. Wij waren rond 14.00 uur weer op het startbureau: gebouw Patrimonium aan de Jeekelstraat. Om 16 00 uur gingen wij weer richting Breda. Piet kwam ons ook Ophalen. Rond 17.00 uur weer thuis. 

Inge Mol – van Egmond.