2015-08-23 Baronie van Breda-wandeltocht

Baronie van Breda-wandeltocht

Vandaag zondag 23 augustus in Breda gelopen. Kees, Bert, Jos en ik gingen weer wandelen bij Steeds Voorwaarts waar Kees eigenlijk het wandelen geleerd heeft. Ik kwam er pas later bij. Vandaag liepen wij de Baronie van Breda- wandeltocht op de afstand 20 km. Hans van der Bruggen had ons al in geschreven en wij hoefden ons alleen maar aan te melden. Zo geschiede dus. Kees en ik kwamen met Bert ons aanmelden en even later was Jos er ook.
We gingen rond 9,00 uur van start en rond 10,35 uur kwamen wij bij de rust op nummer 49 bij café De Zeven Heuveltjes aan de Galderseweg. Kees had een bestelling laten opnemen maar na 20 minuten hadden we nog niets gehad. Bert ging naar de bar en  ik zei: neem het gelijk mee. Kees had inmiddels 13 euro afgerekend maar het duurde wel erg lan. Totdat wij om 11,35 uur weer verder wilde gaan en ik zei: wel leuk maar wij gaan niet betalen wat niet geleverd is!!! Petra  gingen  even verhaal halen en wij wilden er van tussen en wilden gewoon ons geld terug. Bert had nog dorst en nog geen kilometer verder kwamen wij bij De Kogelvanger uit. Nog goed koper OOK. Nu betaalde Kees 12 euro voor 3 trappist en een pils. En nu binnen 5 minuten geserveerd.
Maar ondanks alles een hele mooie wandeling gelopen en genoten. Op enig moment gingen Bert en Jos er van tussen en wij waren om klokslag 14,30 uur weer binnen. Heel goed gepijld en mooi en ruim op tijd binnen voor de bui. een mooie dag.

Van uw verslaggever  Inge Mol van Egmond

NASCHRIFT:
De Baronie van Bredatocht van Wsv. Steeds Voorwaarts kreeg ondersteuning bij de voorbereiding van onze vereniging. Zo ontwierpen wij de parcoursen, vroegen de vergunning aan bij Staatsbosbeheer, maakten wij de parcoursbeschrijvingen en bepijlden wij het parcours. Ook controleerde Ad Stevens vóórde eerste wandelaars of alle pijlen er nog hingen. Er kwamen dit jaar 209 wandelaars, waaronder 35 leden van WIEGO en 7 leden van De Stekende Muggen uit Haarlem. De overige deelnemers namen allemaal individueel mee. De aantallen per afstand staan in navolgend overzicht.

5 km 10 km 15 km 20 km Totaal
4 33 64 108 209