2016-02-14 Audax Club Winterserie

ROOSENDAAL – AUDAX KLUB – WINTERSERIE

Op zondag 14 februari 2016 deze tocht gelopen. Er was keuze tussen 10-15-25 en 40 km. Zelf nam ik de 15 km. route. Start in café “Huis Ten Halve “ aan de Kruisstraat. Lekker vroeg gaan lopen om 9.10 uur ging ik op pad. Via fietspaden kwamen we ook langs het sportpark waar we  naar toe gaan voor een wandeling bij Thor.

Dan het Visdonk-natuurgebied in. De route ging verder over zandwegen, graspaden en asfaltwegen. Bij de Steenpaal moest de 15 km. links af. Na het passeren van grenspaal  nr. 239 waren we in het Essense buitengebied. En ja, dan zie je hele mooie villa’s en hoeven waarvan er een was met een kasteelachtige allure. Wel mooi om te zien. Een klein stukje dorp van Essen en weer op weg naar Nederland. De rust was bij café Tivoli in Nispen op 9,8 km. Na de koffie de laatste 5 km. Nog een sloot over, tussen bomen door en een graspad langs crossheuveltjes. Dan over het Molenbeekpad, een fietspad van 2,5 km. langs die beek. Toen was Huis Ten Halve er weer.

Wat me tijdens deze wandeling opviel was de hoeveelheid vuil die in de natuur was gestort. In de Visdonk wel 15 plastic zakken vol tussen de bomen. Op Nederlands gebied in de Steenpaal  4 zakken die ook open waren met de inhoud in het gras, en in de sloot er naast veel bierblikjes en plastic flesjes. Gedurende de hele wandeling viel er een fijne miezerregen, te weinig om m’n regencape aan te doen en gelukkig ook niet zo veel dat de broek nat werd. Maar wel genoeg om wandelaars tegen te houden om mee te doen. Normaal trekt deze tocht ong. 400 deelnemers nu waren dat er 210. Om 13.00 uur zat ik al weer thuis aan de koffie.
Arie de Bloeme.